Jarný plnený kaleráb
Mladé kaleráby očistíme a vršky odkrojíme. Vnútro kalerábov vydlabeme tak, aby steny kalerábu ostali asi...
Cacciucco di Livorno - dušené ryby z Livorna
Původní jídlo se připravovalo z malých a hůře prodejných mořských ryb, které rybářům zůstaly. Směs...
Cesto na kysnutý ovocný koláč s posýpkou
Do domácej pekárničky si dáme suroviny podla poradia a dáme program na cesto.
Torta s orieškami a čokoládovým likérom
Dcéra vie, že milujem zimu, orechy a čokoládový likér. A tak každý rok, ...
Jarné kaleráby plnené klobásovým mäsom
Dnešný obed v znamení skorých kalerábov, ktoré som naplnila mäsom z neúdenej domácej klobásky. veľmi...
Zemiakové karí so zelenou fazuľkou
Nakrájanú cibuľu a papriku orestujeme pár minút na oleji. Postupne pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a všetky...
Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke
Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
Lúpežníkove budzogániky so sezamom
Toto jedlo, ale v rôznych kožuškoch robievam často. máme radi kuracinku. trošku sa treba...
Minikošíčky s čokoládovým ganache
Pečenie a varenie s deťmi si vyžaduje trpezlivosť a pozornosť. Výsledkom spoločnej práce nie sú len skvelé dobroty, ale najmä výborná nálada a...
Pečienky s medvedím cesnakom
Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak je medvedí cesnak vo všetkých mojich jedlách, vrátane rannej...
Paprikovo– paradajkové zemiaky
Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí olúpeme a nakrájame na väčšie kocky. V hrnci na...
Hus na zemiakoch
Očistenú hus rozdelíme na porcie a vykostíme. Kúsky mäsa posolíme a prešpikujeme cesnakom. Očistené zemiaky...
Polievka z pečených paradajok a paprík
Tento recept som náhodou našla na jednej sociálnej sieti a musím povedať, že sme si ju...
Obložená ryža MÉCHIKÁNO
Je sezóna zelenej fazuľky, ľahodnej, chutnej a zdravej to strukoviny, treba využiť možnosť použiť...
Špenátovo-parmezánové suflé
Výborný rýchly nákyp vhodný aj na raňajky, desiatu či olovrant.
Marcipánové koláčiky s hruškami a mandľami
Na Veľkú noc som mala chuť vyskúšať nejaký nový dezert. Na tento som natrafila na jednom...
Medovníčky bez tuku s trstinovým cukrom
Tradičné medovníčky, vyskúšané s trstinovým cukrom a cez akéhokoľvek tuku. Ja som používala klasickú múku,...
Recyklované makrónky s vôňou ruží
Och tá vôňa. Ešte som mala zvyšok nevydarených makrónkových škrupiniek, tak som znovu urobila ich recykláciu....
Špenátový koláč
Tento koláč som urobila podľa zásob v chladničke, aj pre svoju dcéru, aj môjho priateľa...
Pizza špenátovo-hrušková s chilli
Túto pizzu dávnejšie robil J. Olivier a keďže som mala dobré hrušky rozhodla som sa ju vyskúšať....
Čoko-tofu brownies s ovocím
Do veľkej misky preosejeme suché ingrediencie - múku, kakao, sódu. Pridáme cukor a premiešame....
Zapekané cestoviny s hubami
Lesné huby sú výborným zdrojom látok, ktoré rastliny neobsahujú, a sú pre náš organizmus prospešné....
Šalát z lesných húb
Na panvici zarestujeme huby, pridáme najemno nasekanú šalotku, okoreníme, osolíme, zastrekneme bielym vínnym...
Jablkový linecký koláč
Linecké cesto, jabĺčka, voňavá škorica a oriešky, tak to je výborná kombinácia chutí na...