Pangasius v cesnakovej kôrke

lenka1503 - fotkalenka1503, 8. apríla 2016
Pangasius v cesnakovej kôrke
Foto: lenka1503
2
porcie
20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
2 strúčiky
4 krajce




Postup

  1. 1

    Chleba nakrájame na kocky a rozmixujeme. (v mixéri s nožmi). Pridáme rozlisovaný cesnak, asi 4 PL olivového oleja, tymián, mleté čierne korenie a soľ. Pangasiusa osolíme z oboch strán, jemne potrieme olejom a ochutíme rozmarínom. Obalíme ho v chlebovej kruste z oboch strán a jemne potľapkáme. Dáme ho do pekáča a pri teplote 200°C pečieme asi 20 minút alebo kým sa ryba neupečie a vytvorí chrumkavá kôrka. Podávame so zeleninovým šalátom alebo zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Recept sa mi celkom pozdáva, pangasiusa som dávno nemala, možno k tomu prispela aj nelichotivá kritika naň, aký je pre nás "zdravý", ale v dnešnej dobe by sa bolo treba zamyslieť aj nad inými rybami a živočíchmi z mora......to je ale na inú debatu. Takže ešte raz k receptu - celkom sa mi pozdáva, len sa chcem spýtať, či sa tá chlebová krusta nešmýka po vopred naolejovaných filetách, veď olej je aj v tej chlebovej kruste a na oleji sa bude aj vysmážať, tak by som ho vynechala, inak, ukladám si do KK. A chlieb asi starší, nie?
lenka1503
@Evanaaa (8.4.2016 20:51)
chlieb aky mate doma taky bude, hlavne nech sa poriadne rozmrvi/rozmixuje. Ano ono je to trochu nepoddajne ale v tej kruse toho oleja nie je az tak vela a teda na tu rybu ani nemusite dat. Ja som len par kvapkami potrela :-)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia