Pečené kuracie krídla na zelenine s ružičkovým kelom a zemiakovou kašou

majuskam - bez fotkymajuskam, 6. januára 2013
Pečené kuracie krídla na zelenine s ružičkovým kelom a zemiakovou kašou
Foto: majuskam
4
porcie
60 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
6 ks
2 strúčiky
1 kg
15 dkg




Postup

  1. 1

    Mrkvu očistíme a nakrájame na kocky, nakrájame aj cesnak dáme na pekáč na ktorom je trocha oleja (ja robím v jenskej mise), Umyjeme krídla osolíme okoreníme a opaprikujeme a dáme piecť. na 180 asi 50min

  2. 2

    Dáme si variť ružičkový kel v slanej vode do mäkka. Oravskú slaninku si nakrájame na kocky a opražíme. Ak to máme tak ružičkový kel zlejeme dáme do zapekacej misy zmiešame so slaninou postrúhame syrom akímkoľvek aký máte radi a dáme trocha zapiecť aby sa syr rozpustil. Možné pridávať samostatne alebo aj ako prílohu :)

  3. 3

    Správíme zemiakovú kašu klasika uvaríme zemiaky v slanej vode ja pridávam aj petržlenovú vňať, ak sú mäkké zlejeme pridáme maslo a mixujeme. Ja mlieko nedávam :) a všetko spolu podávame Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia