Foto: fi0na
obľúbená verzia králika
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Keďže my sme veľkí jedáci, varila som až z kila mäsa :) Trupy som už mala vykostené (z Lidla), nakrájala som ich na väčšie kocky. Cibuľku pokrájanú na drobno opražíme do sklovita, pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a kurkumu, opražíme minútku a pridáme mäso. Keď sa zatiahne osolíme, okoreníme, pridáme 2 PL horčice, podlejeme vínom a dusíme, kým je králik mäkký. Podľa potreby podlievajte vodou.
- 2
K mäsu pridáme baby karotku, struky a na plátky nakrájané šampiňóny. Pridala som trochu čerstvého tymiánu a šalviu. Používam sušenú, podľa mňa je aromatickejšia ako čerstvá. Opatrne teda s ňou, aby úplne neprebila chuť omáčky. Keď je zelenina hotová, zahustíme omáčku smotanou s trochou múky. Dochutíme ešte podľa potreby.
- 3
Podávala som s ryžou. Hodili by sa aj cestoviny alebo halušky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu