Dijonský králik na šalvii

fi0na - fotkafi0na, 3. júna 2014
Dijonský králik na šalvii
Foto: fi0na

obľúbená verzia králika

8
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
5 strúčikov
2 PL
3 PL
2 dcl
 alebo mlieko
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Keďže my sme veľkí jedáci, varila som až z kila mäsa :) Trupy som už mala vykostené (z Lidla), nakrájala som ich na väčšie kocky. Cibuľku pokrájanú na drobno opražíme do sklovita, pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a kurkumu, opražíme minútku a pridáme mäso. Keď sa zatiahne osolíme, okoreníme, pridáme 2 PL horčice, podlejeme vínom a dusíme, kým je králik mäkký. Podľa potreby podlievajte vodou.

  2. 2

    K mäsu pridáme baby karotku, struky a na plátky nakrájané šampiňóny. Pridala som trochu čerstvého tymiánu a šalviu. Používam sušenú, podľa mňa je aromatickejšia ako čerstvá. Opatrne teda s ňou, aby úplne neprebila chuť omáčky. Keď je zelenina hotová, zahustíme omáčku smotanou s trochou múky. Dochutíme ešte podľa potreby.

  3. 3

    Podávala som s ryžou. Hodili by sa aj cestoviny alebo halušky.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
veľmi chválim kurkumu, ako v každom bielkovinovom jedle... so sušenými bylinkami naozaj opatrne, sú spravidla 3-5x výraznejšie ako čerstvé, chuť králičieho mäsa je jemná... na víne so zeleninou... výborné aj pekne farebné