Foto: ellizabeth
inšpirované hlavne jedným receptom z tejto stránky (škoricové lievance) ale prispôsobila som si ich podla seba, keďže sa v poslednej dobe snažím zdravo stravovať Zobraziť celý popisinšpirované hlavne jedným receptom z tejto stránky (škoricové lievance) ale prispôsobila som si ich podla seba, keďže sa v poslednej dobe snažím zdravo stravovať :D
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V miske zmiešame vajce,múku,škoricu, štipku soli,olej,cukor, prášok do pečiva a jogurty. Poriadne vyšľaháme, aby cesto bolo krémové, no nie príliš riedke. Ak nieje riedke dosť, zriedime mliekom, ak príliš pridáme múku. Necháme aspon 10 -20 min postáť.
- 2
Na panvici rozpálime trošku oleja. Keď bude panvica rozpálená stiahneme plameň na najnižší stupeň a robíme lievančeky veľkosti - niečo medzi obyčajnými lievancami a palacinkami. Pri ďalšom lievančeku už olej nedávame.
- 3
Papáme s lekvárom alebo ovocím, chutné sú aj s arašidovým maslom. Ale vyskúšať ich môžete s čímkoľvek aj s trebars javorovým sirupom alebo čokoládovou polevou. Prajem dobrú chuť :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu