Panna cotta s čokoládou

podravka - fotkapodravka, 5. októbra 2016
Panna cotta s čokoládou
Foto: podravka

Komerčný recept
Penová čokoládová poleva ganache vytvorí z Dolcela panna cotty sladkú pochúťku pre sladké radovánky po lahodných pokrmoch.

30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
400 ml
40 g
Ganache:
100 g (s vyšším obsahom kakaa)
200 ml
1 ks
125 ml
 na ozdobenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame Dolcela panna cottu s cukrom a niekoľkými lyžicami mlieka. Zvyšné mlieko privedieme k varu, zložíme z ohňa a pridáme pripravenú panna cottu. Vrátime späť na oheň a varíme ešte asi 1 - 2 minúty.

  2. 2

    Na spodok pohárov (4 ks) dáme zopár malín, na ne nalejeme horúcu panna cottu a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

  3. 3

    Pripravíme si čokoládovú polevu ganache. Smotanu na varenie privedieme do varu, pridáme nakrájanú čokoládu a miešame, dokým sa čokoláda nerozpustí a nevytvorí sa krém.

  4. 4

    Ganache nalejeme na panna cottu a dáme zachladiť do chladničky na niekoľko hodín a medzitým si pripravíme šľahačku.

  5. 5

    Vychladený dezert ozdobíme šľahačkou, nastrúhanou čokoládou a malinami.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha