Plnené zemiaky

sianna - bez fotkysianna, 15. januára 2010

Veľmi chutný recept. Ako večera prípadne predjedlo.

3
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

cca 4 ks
1 ks
4 ks
20 dkg
10 dkg




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a celé v osolenej vode uvaríme. Nesmú sa rozvariť. Scedíme a necháme vychladnúť. Medzitým si nadrobno pokrájame cibuľu, šampióny a slaninku.

  2. 2

    Zemiaky prekrojíme na polovice a vydlabeme vnútro. Polovičky plníme postupne šampiónmi, potom cibuľkou a slaninkou. Nie kopcovito. Navrch natlačíme tenku vrstvu postrúhaného syra.

  3. 3

    Takto pripravené dáme zapiecť do trúby.

Diskusia k receptu

kuchtik
miesto tvrdého syra sa dá použiť bryndza, ale vtedy tam nedám šampiňóny




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia