miesto jahnacieho mlateho masa mozete pouzit aj hovadzie alebo bravcove
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pomlete maso zmiesame s korenim a cerstvo pomletou petrzlenovou vnatou, pridame sol. Na kuse alobalu roztlacime mlete maso aby malo rozmer obdlznika, musi byt dostatocne siroke, nie prilis hrube ale ani tenke (robili by sa dierky a plnka by vytiekla).
- 2
Plnka: Ako prvu vrstvu poukladame spenatove listy, potom syrove platky, sunkove platky, ako poslednu pridame nadrobno nakrajane feferonky. Roladu jemne zabalime. Skontrolujem, ci sa v nej nenachadzaju dierky, pekne urovname a ulozime na vymasteny plech.
- 3
Pecieme v predhriatej rure pri 180C cca 45min. Ako prilohu podavam zemiakovu kasu s masielkom a troskou mlieka. Vyborna chut zarucena. Recept je lahucky, moznost variacii je prakticky neobmedzena, plnku si mozete zvolit aku len chcece. Slanika, vajicko, kusky dusenej zeleniny.... Zelam dobru chyt
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu