Foto: soncya
Ako vyrobiť nedeľný obed ak vyberiete z mrazničky nesprávne mäso ... :o)
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Po počiatočnej hrôze, že sa nerozmrazilo čo sa rozmraziť malo sa zadumeme a po prehodnotení obsahu chladničky začneme tvoriť.
- 2
Mäso umyjeme, osušíme, nemusíme odblaňovať ono sa vypečie. :) Nakrájame ho na približne rovnaké medailónky, osolíme a okoreníme.
Baklažán si nakrájame na kolieska, posolíme a dáme "vypotiť". Po cca 10 minútach osušíme papierovou osuškou.
Podobne nakrájame cibuľu, slaninu, vajíčka, klobásku, baklažán, vajíčko.- 3
Pekáčik, alebo menšiu jenskú misku si vymastíme olejom a na spôsob ražniči ukladáme do slimáka jednotlivé ingrediencie. (mäso, cibuľu, slaninu, vajíčka, klobásku, baklažán, vajíčko).
Naplnený pekáčik zatvoríme alobalom, alebo priklopíme vekom. Dáme piecť na 190 stupňov C na 60 minút.
Podávame s varenými, na masle opečenými zemiakmi, ale chutí to aj s ryžou.
Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu