Baklažánové lazane s bulgurom a paradajkami
mesačník Varecha, 30. júla 2023
Foto: Shutterstock
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme najemno nakrájanú bielu cibuľu a chvíľu restujeme. Prisypeme bulgur, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a zalejeme horúcim vývarom. Prikryjeme pokrievkou, odstavíme z ohňa a necháme postáť asi 30 minút.
- 2
Jeden baklažán pozdĺžne nakrájame na tenké plátky a druhý na kolieska hrubé asi 7 milimetrov. Plátky osolíme a počkáme, kým pustia šťavu. Osušíme ich papierovými utierkami, potrieme olivovým olejom a ugrilujeme na grilovacej panvici z každej strany. Vyberieme na tanier.
- 3
Paradajky a červenú cibuľu nakrájame na plátky.
- 4
Plech na pečenie vymastíme olejom a rozložíme polovicu pozdĺžne nakrájaných ugrilovaných baklažánových plátkov. Na ne nanesieme bulgur, kolieska baklažánov, paradajok a cibule. Ochutíme soľou a korením. Posypeme parmezánom a prikryjeme celými plátkami baklažánu, ktoré tiež posypeme parmezánom.
- 5
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút dozlatista.
Tiež lazane:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu