Baklažánové lazane
Baklažánové lazane

Baklažánové lazane s bulgurom a paradajkami

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 30. júla 2023
Baklažánové lazane s bulgurom a paradajkami
Foto: Shutterstock
3
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
2 PL
6 ks
1 ks
2 šálky
1 ks malá
3-4 šálky
100 g strúhaný




Postup

  1. 1

    V hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme najemno nakrájanú bielu cibuľu a chvíľu restujeme. Prisypeme bulgur, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a zalejeme horúcim vývarom. Prikryjeme pokrievkou, odstavíme z ohňa a necháme postáť asi 30 minút.

  2. 2

    Jeden baklažán pozdĺžne nakrájame na tenké plátky a druhý na kolieska hrubé asi 7 milimetrov. Plátky osolíme a počkáme, kým pustia šťavu. Osušíme ich papierovými utierkami, potrieme olivovým olejom a ugrilujeme na grilovacej panvici z každej strany. Vyberieme na tanier.

  3. 3

    Paradajky a červenú cibuľu nakrájame na plátky.

  4. 4

    Plech na pečenie vymastíme olejom a rozložíme polovicu pozdĺžne nakrájaných ugrilovaných baklažánových plátkov. Na ne nanesieme bulgur, kolieska baklažánov, paradajok a cibule. Ochutíme soľou a korením. Posypeme parmezánom a prikryjeme celými plátkami baklažánu, ktoré tiež posypeme parmezánom.

  5. 5

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút dozlatista.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia