Bublanina na lyžice s minislivkami fotorecept
Foto: helena10
Z čerstvých minisliviek. Jednoducho, rýchlo a chutne.
35 minút
na 175 – 180 °C
na 175 – 180 °C
Suroviny
2 ks |
|
12 PL |
|
štipka |
|
12 PL |
|
12 PL |
|
16 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
650-750 g čerstvé |
|
Na plech: | |
(na vymastenie plechu) |
|
(na posypanie plechu) |
|
Na posypanie bublaniny: | |
|
Postup
-
1
Minislivky očistím, odkôstkujem a rozdelím na polovice. Ak máte veľké slivky, treba ich nakrájať aspoň na štvrtiny.
- 2
Na cesto vyšľahám celé vajcia s cukrami, štipkou soli, primiešam olej, mlieko a nakoniec polohrubú múku s práškom do pečiva.
- 3
Hotové cesto vylejem na vymastený a múkou posypaný plech (20 x 30 cm) a navrch cesta rovnomerne rozložím polovičky minisliviek.
- 4
V rúre vyhriatej na 175 – 180 stupňov upečiem za 35 minút. Kontrola špajľou. Každý sa riadi svojou rúrou.
- 5
Vychladnutú bublaninu posypem práškovým cukrom.
Tiež bublanina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu