Makovo-piškótové rezy fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný zákusok
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto makové (2x): | |
3 ks |
|
3 PL vlažná |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
3 PL celý |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Cesto piškótové (2x): | |
3 ks |
|
3 PL |
|
3 PL vlažná |
|
3 PL |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Krém: | |
750 ml |
|
3 bal. |
|
250 ml |
|
180 g |
|
1 KL |
|
Na vrch: | |
|
Postup
-
1
Vajcia, vodu a kryštálový cukor som vymiešala do peny.
-
2
Múku, prášok do pečiva, sódu a mak som zmiešala a preosiala do cesta.
-
3
Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Takto som pripravila aj ďalšie makové cesto. Podobne so pripravila aj piškótové len bez maku. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekli sa po 10 min. Hotové korpusy som nechala chladiť na mriežke.
-
4
Z mlieka a Zlatých klasov som uvarila hustú kašu a nechala vychladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny.
-
5
Do vyšľahaného masla som po lyžici pridávala vychladnutý puding a dobre na záver vyšľahala. Napokon som zamiešala aj vanilkovú arómu.
-
6
Pripravený krém som rozdelila na 3 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť.
-
7
Na spodok som uložila makový korpus a natrela som ho horúcim trnkovým lekvárom.
-
8
Na lekvár som natrela tretinu krému a uložila som piškótový korpus. Piškótový korpus som natrela lekvárom a potom krémom a zakryla som ho druhým piškótovým korpusom. Piškótový korpus som natrela lekvárom a potom aj krémom a zakryla druhým makovým korpusom. Koláč som zaťažila a uložila do chladničky na noc.
-
9
Druhý deň som koláč poliala čokoládovou polevou. Urobte si ju podľa vášho vkusu.
-
10
Krájala som ho horúcim nožom po stuhnutí čokoládovej polevy. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu