Smotanová polievka z ružičkového kelu

elixir - fotkaelixir, 27. novembra 2012
Smotanová polievka z ružičkového kelu
Foto: elixir

Polievočka je veľmi chutná a príprava je rýchla. Skrýva v sebe chuťové prekvapenia, prečítate si a pochopíte, prečo. Mám doma veľký balík ružičkového kelu, Zobraziť celý popisPolievočka je veľmi chutná a príprava je rýchla. Skrýva v sebe chuťové prekvapenia, prečítate si a pochopíte, prečo. Mám doma veľký balík ružičkového kelu, bála som sa, čo s tým všetkým a teraz už viem. :)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks (malý)
1 ks (malá)
25 ml
2 štipky
500 ml
70 g
1 KL
1/2 PL
1 PL (alebo maslo)
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme suroviny. Cibuľku si nakrájame a dáme opekať do hrnca s 1/2 množstva masielka a štipkou cukru. Keď je sklovitá, zalejeme bielym vínom, necháme ho vrieť a takmer odpariť. Potom cibuľku zalejeme kuracím vývarom.

    Smotanová polievka z ružičkového kelu - obrázok 1
  2. 2

    Jednu-dve hlávky ružičkového kelu si odložíme bokom. Zvyšné hlávky a zemiak očistíme a nakrájame, pridáme do hrnca aj s koreninami - čiernym korením, muškátom a soľou. Primiešame aj sladkú smotanu.

    Smotanová polievka z ružičkového kelu - obrázok 2
  3. 3

    Na zvyšnom masle opečieme odložené ružičky, ktoré sme rozobrali na jednotlivé lístky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme muškátový oriešok, soľ a štipku cukru. Keď je polievka uvarená, rozmixujeme ju, dáme do tanierikov...ozdobíme opečenými lístkami a šľahačkovou smotanou.

    Smotanová polievka z ružičkového kelu - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia