Foto: elixir
Polievočka je veľmi chutná a príprava je rýchla. Skrýva v sebe chuťové prekvapenia, prečítate si a pochopíte, prečo. Mám doma veľký balík ružičkového kelu, Zobraziť celý popisPolievočka je veľmi chutná a príprava je rýchla. Skrýva v sebe chuťové prekvapenia, prečítate si a pochopíte, prečo. Mám doma veľký balík ružičkového kelu, bála som sa, čo s tým všetkým a teraz už viem. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
1 ks (malý) |
|
1 ks (malá) |
|
25 ml |
|
2 štipky |
|
500 ml |
|
70 g |
|
1 KL |
|
|
|
1/2 PL |
|
|
|
1 PL (alebo maslo) |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme suroviny. Cibuľku si nakrájame a dáme opekať do hrnca s 1/2 množstva masielka a štipkou cukru. Keď je sklovitá, zalejeme bielym vínom, necháme ho vrieť a takmer odpariť. Potom cibuľku zalejeme kuracím vývarom.
-
2
Jednu-dve hlávky ružičkového kelu si odložíme bokom. Zvyšné hlávky a zemiak očistíme a nakrájame, pridáme do hrnca aj s koreninami - čiernym korením, muškátom a soľou. Primiešame aj sladkú smotanu.
-
3
Na zvyšnom masle opečieme odložené ružičky, ktoré sme rozobrali na jednotlivé lístky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme muškátový oriešok, soľ a štipku cukru. Keď je polievka uvarená, rozmixujeme ju, dáme do tanierikov...ozdobíme opečenými lístkami a šľahačkovou smotanou.
Diskusia k receptu