Morčacia pečeň na víne

elixir - fotkaelixir, 2. februára 2013
Morčacia pečeň na víne
Foto: elixir

Toto je spôsob úpravy morčacej pečene, ktorý mi doteraz asi najviac chutil... a rýchlovka.

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 ks
100 ml
5 ks
5 ks
1 ks plátok
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Začneme tým, že si rozohrejeme maslo na panvici a očistenú pečeň nakrájame na plátky.

    Morčacia pečeň na víne - obrázok 1
  2. 2

    Dáme ju opekať na panvicu, potom nakrájame šunku na pásiky a pridáme ju k pečeni.

    Morčacia pečeň na víne - obrázok 2
  3. 3

    Keď sú plátky opečené, pridáme aj cibuľku a necháme ju opiecť sa do sklovita.

    Morčacia pečeň na víne - obrázok 3
  4. 4

    Potom podlejeme obsah panvice vínom, pridáme doň korenia a dusíme okolo 15 minút na slabšom plameni.

  5. 5

    Nakoniec posolíme a servírujeme s prílohou. Ja som použila špenátovú knedľu a ovocie.

    Morčacia pečeň na víne - obrázok 5

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: