Gaštanové minikocky
Gaštanové pyré zmiešame s rozmixovanými sušienkami a rumom na hustú hmotu. Zošúľame do "valčeka" a...
Recyklované makrónky s vôňou ruží
Och tá vôňa. Ešte som mala zvyšok nevydarených makrónkových škrupiniek, tak som znovu urobila ich recykláciu....
Vaječný bochník s hubami a so syrom
Do mlieka rozmiešame 8 rozhabarkovaných vajec a dáme ich variť. Po zrazení vajec pridáme nadrobno nakrájané huby,...
Obaľovaná žltá cuketa
Cuketu umyjeme a nakrájame na cca 1, 5 cm hrubé kolieska a osolíme (môžme aj celkom dosť...
Strapaté zemiakovo-brokolicové placky
Zemiakové placky nemusia byť iba starou známou klasikou. Dajú sa obmieňať pridaním inej zeleniny...
Šunkovo–syrová podkova s hubami
Lístkové cesto rozvaľkáme ako na závin. Údené mäso nadrobno rozsekáme, pridáme nakrájané, v...
Cacciucco di Livorno - dušené ryby z Livorna
Původní jídlo se připravovalo z malých a hůře prodejných mořských ryb, které rybářům zůstaly. Směs...
Berlínsky Mocný Max
"Mocny Max" sa urcite presadi vo vasom jedalnicku, zvlast ak mate deti. Azda pre ten nazov si...
Sušienky z rohlíkov
Rohlíky nakrájame na malé kocky, pridáme úplne rozpustené maslo, žĺtky a ostatné ingrediencie. Premiešame....
Torta s orieškami a čokoládovým likérom
Dcéra vie, že milujem zimu, orechy a čokoládový likér. A tak každý rok, ...
Francúzska šošovica s jačmeňom
Zohrejeme olej v hrnci a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na malé kúsky nakrájané zelerovú stonku a...
Cesto na kysnutý ovocný koláč s posýpkou
Do domácej pekárničky si dáme suroviny podla poradia a dáme program na cesto.
Dráčikov dych na svetlom pive
Racept mám medzi svojimi a v úvodzovkách je SLOVENKA, ponúkam vám ho a Stefanovi som ušetrila aj...
Polievka z pečených paradajok a paprík
Tento recept som náhodou našla na jednej sociálnej sieti a musím povedať, že sme si ju...
Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke
Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
Topinamburový krém s hľuzovkovým olejom
Asi nik nepochybuje, že zemiak patrí do slovenskej kuchyne. No vedeli ste, že topinambur...
Kuracie stehná v smotanovej omáčke
Mäso umyjeme a zbavíme nečistôt, ak chceme mať mastnejšie necháme kožu. Ja som nechala z...
Jarný plnený kaleráb
Mladé kaleráby očistíme a vršky odkrojíme. Vnútro kalerábov vydlabeme tak, aby steny kalerábu ostali asi...
Jarné kaleráby plnené klobásovým mäsom
Dnešný obed v znamení skorých kalerábov, ktoré som naplnila mäsom z neúdenej domácej klobásky. veľmi...
Lúpežníkove budzogániky so sezamom
Toto jedlo, ale v rôznych kožuškoch robievam často. máme radi kuracinku. trošku sa treba...
Hroznovo-pomarančové rezy s lekvárom zo zelených paradajok
Náš víkendový zákusok v podobe rôzneho chutného ovocia v kombináciii s lekvárom zo zelených paradajok, ktorý...
Minikošíčky s čokoládovým ganache
Pečenie a varenie s deťmi si vyžaduje trpezlivosť a pozornosť. Výsledkom spoločnej práce nie sú len skvelé dobroty, ale najmä výborná nálada a...
Piškótová roláda s vínovým krémom a sedmokráskami
Dnes taký trošku romantický zákusok. Krém som pripravila z červeného vína. Sedmokrásky sú jedlé a...