Kysnuté závitky s kapustou a slaninkou

Marián Kupec
manažér pre gastro hotela Carmin v Pezinku, 21. decembra 2011
Kysnuté závitky s kapustou a slaninkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
70 g
150 ml
20 g
150 ml
85 g
110 g
2 g
4 g
130 g




Postup

  1. 1

    Z múky, vajec, droždia, masla a mlieka urobíme dobre vymiesené cesto. Necháme kysnúť.

  2. 2

    Medzi tým, ako cesto kysne, speníme na oleji cibuľu s troškou cukru, aby jemne skaramelizovala. Pridáme slaninu, osolíme a na koniec pridáme pokrájanú premytú kyslú kapustu. Podusíme do mäkka pod pokrievkou.

  3. 3

    Nakysnuté cesto rozváľame paličkou a udusenú masu kapusty rozložíme na cesto. Takto pripravené cesto tuho zvinieme, položíme na plech, ktorý sme len trochu naolejovali. Cesto aj zvrchu potrieme jemne olejom a pečieme v rozohriatej rúre na 170 stupňoch približne 25 minút. Po vybratí potrieme vlažnou vodou, aby cesto bolo vláčne. Servírujeme krájaním na kolieska, aby bolo vidno závitky.

Diskusia k receptu

kleines
;-) robim aj ja, ale ako plnene buchticky. Su suproveee!
annik
A to fakt na 200 g múky ide 70 g droždia? A ešte - v zozname surovín neuvádzaš vajíčka, v postupe áno. Rada by som recept vyskúšala, ale...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia