Kysnuté závitky s kapustou a slaninkou
Marián Kupec
manažér pre gastro hotela Carmin v Pezinku, 21. decembra 2011
manažér pre gastro hotela Carmin v Pezinku, 21. decembra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, vajec, droždia, masla a mlieka urobíme dobre vymiesené cesto. Necháme kysnúť.
- 2
Medzi tým, ako cesto kysne, speníme na oleji cibuľu s troškou cukru, aby jemne skaramelizovala. Pridáme slaninu, osolíme a na koniec pridáme pokrájanú premytú kyslú kapustu. Podusíme do mäkka pod pokrievkou.
- 3
Nakysnuté cesto rozváľame paličkou a udusenú masu kapusty rozložíme na cesto. Takto pripravené cesto tuho zvinieme, položíme na plech, ktorý sme len trochu naolejovali. Cesto aj zvrchu potrieme jemne olejom a pečieme v rozohriatej rúre na 170 stupňoch približne 25 minút. Po vybratí potrieme vlažnou vodou, aby cesto bolo vláčne. Servírujeme krájaním na kolieska, aby bolo vidno závitky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu