
Baranie stehno s kalerábovým ragú
Baranie stehno umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Dáme do rúry vyhriatej na 160 °C...

Morčacia pečeň na víne
Toto je spôsob úpravy morčacej pečene, ktorý mi doteraz asi najviac chutil... a rýchlovka.

Tortička mamine
tortičku som piekla mojej mamine k narodeninám... tak ako je ozdobená . som čerpala z netu....

Kapustový nákyp s údeným mäso
Očistenú hlávku kapusty pokrájame, sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Medzitým múku s maslom opražíme, ...

Tuniaková nátierka
Spomienka na základnú školu :)

Čínsky zeler stir fry
Do vcera som nemal ani sajnu ze daco ako cinsky celer existuje. Myslel som, ze...

Cibuľový koláč s pohánkovým tvarohom
Tento slaný koláč je pripravený bez mlieka. Je vhodný pri bezmliečnej diéte i laktózovej intolerancii...

Letná paradajková polievka (aj pre detičky a bezzubých)
Hurááá - paradajky sa tohto roku vydarili, tak až nebudete vedieť čo s nimi urobte si...

Bageta s flank steakom, rukolou a horčicovou majonézou
Flank (alebo pupok) je dlhý a plochý chudý plátok mäsa zo spodných brušných svalov. Výborne sa hodí...

Cukríky
Tak týždeň v karanténe s deťmi a došli nám cukríky. Syn našiel tento recept a cukríky...

Kakaové košíčky s vaječným krémom
Maslo, ktoré má izbovú teplotu, vyšľaháme s cukrom. Postupne doň všľahávame vajíčka, musí vzniknúť...

Krehké hubové košíčky
Jemné maslové cesto a výrazná chuť nivy a húb spolu krásne ladia :).

Slivkový koláč pre Lady Ann
Zo pár razy som pre moju milovanú, múdru a pracovitú babičku „Lady Ann“ navaril, za...

Cozido - špecialita z Azorských ostrovov
Toto jedlo sa na Azoroch tradične pripravuje v hrncoch v zemi pomocou geotermálneho tepla. Dá sa,...

Zapečená mrkvová fašírka
Mrkvu očistíme a nastrúhame. Mrkvu uvaríme domäkka, necháme ju odkvapkať a vychladnúť. Do väčšej...

Pečené kura na novej zeleninke
Nedávno sa mi dostalo do rúk krásne domáce kuriatko, ktoré najlepšie chutí len tak upečené... a...

Hubový šalát so špenátom, s čučoriedkami a so syrom
Šampiňóny a hlivy umyjeme pod tečúcou studenou vodou, osušíme papierovou utierkou, nakrájame na väčšie kusy a v miske...

Plnka do kurčaťa z materinou dúškou
Na kocky nakrájané žemle zalejeme mliekom a rozšľahanými vajcami.

Zapekané cukinové mištičky
Zeleninu a zvlášť cukinu považujem za veľmi všestranne použiteľnú. Rada robím z nej vynikajúce šaláty, plním...

Ananásovo-čokoládový koláč
Tento koláčik je oroginál z bazou a bez čokolády. výnimočný je preto lebo je z celozrnnej...

Kapor v mandľovom obale
Vianočný stôl bol vždy prehliadkou najtradičnejších jedál. Dnes to však chce zladiť zvyky našich pradedov s...

Brokolicové kuracie rezne
Medzi obľúbený druh mäsa, ktorý konzumujeme patrí predovšetkým kuracina. Tá je u mňa TOP ...

Farfalle so špargľou a hráškom
Motýliky farfalle so zaváranou špargľou, hráškom a plátkami redkvičiek s kvapkou olivového oleja, balzamika a...
Bezlepkové parížske rožky so žĺtkovým kakaovým krémom
Ak dostanete chuť na dobré zákusky bez lepku ako z cukrárne, máme na to jedno riešenie....

Dusené uhorky
Uhorky očistíme, pozdĺžne rozkrojíme, odstránime jadierka a nakrájame na 8 cm dlhé kúsky.

Krevety s pomarančom
Do ušľahanej šľahačky vmiešame nakrájané konzervované krevety, olúpané a nakrájané pomaranče.
Všetky jedlá
Suroviny od A do Z
Polievky
Mäso a hydina
Bezmäsité jedlá
Koláče a dezerty
Torty
Cestoviny
Nátierky
Bylinky