jednoduché, rýchle a málo pracné papaníčko..žiaľ nestihla som odfotiť, tak je bez fotky..
Postup
-
1
Kura si umyjeme, rozpolíme a vložíme do pekáča, osolíme a podlejeme trochou vody. Prikryjeme. Po 15 - 20 minútach odkryjeme a polejeme výpekom. Potom, keď je už mäsko mäkké, podlejeme pivom a necháme upiecť do chrumkava. Kuriatko počas dopekania stále polievame, aby bolo pekné chrumkavé a nevyschlo.
- 2
Medzitým sa na troške oleja opražíme cibuľu do sklovita, pridáme nakrájanú kapustu, podusíme. Pridáme trochu vody, ale len veľmi málo, osolíme, alebo ocukríme - podľa toho kto má ako rád a nakoniec dochutíme octom.
- 3
K mäsku podávame knedľu, alebo aj pečené zemiaky, ale v kombinácii s kapustou knedľu. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu