Kuro-hus podľa maminy

natali - fotkanatali, 17. februára 2013

jednoduché, rýchle a málo pracné papaníčko..žiaľ nestihla som odfotiť, tak je bez fotky..

Suroviny

1 ks
1 fľaška

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kura si umyjeme, rozpolíme a vložíme do pekáča, osolíme a podlejeme trochou vody. Prikryjeme. Po 15 - 20 minútach odkryjeme a polejeme výpekom. Potom, keď je už mäsko mäkké, podlejeme pivom a necháme upiecť do chrumkava. Kuriatko počas dopekania stále polievame, aby bolo pekné chrumkavé a nevyschlo.

  2. 2

    Medzitým sa na troške oleja opražíme cibuľu do sklovita, pridáme nakrájanú kapustu, podusíme. Pridáme trochu vody, ale len veľmi málo, osolíme, alebo ocukríme - podľa toho kto má ako rád a nakoniec dochutíme octom.

  3. 3

    K mäsku podávame knedľu, alebo aj pečené zemiaky, ale v kombinácii s kapustou knedľu. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Pečené

Diskusia k receptu

vienetta
Ja si najprv udusím červenú kapustu, nemusí byť úplna do mäkka, potom ňou naplním kura a čo nevojde dám pod kuriatko, dochutím napr. grilovacím korením, počas pečenia podlievam čiernym pivom.