Pikantné šunkovo-syrové sušienky
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 29. marca 2020
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 29. marca 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
25 minút
príprava
príprava
12 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
250 g |
|
120 g |
|
175 g |
|
100 g |
|
5 g |
|
30 g |
|
podľa chuti (čerstvé alebo sušené) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Šunku nakrájame na malé kocky, parmezán nastrúhame. Maslo dáme do hrnčeka speniť a necháme trochu vychladnúť. Postupne zmiešame všetky suroviny.
- 2
Z hotového cesta vytvarujeme valčeky s priemerom 4 centimetre. Necháme v chladničke postáť aspoň hodinu.
- 3
Stuhnuté cesto nakrájame na centimeter hrubé kolieska. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 190 °C 12 minút.
Tiež slané pečivo:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu