Fantasy Frappé
DOBRÝ DEŇ, MOHLI BY STE, PROSÍM, POUŽIŤ VO VAŠOM RECEPTE INÉ VÝRAZY ALEBO VYSVETLIŤ...
Zemiaková polievka s úžasnou chuťou
Doma je sezóna húb v plnom „cvale, až trysku“, ja v tunajších podmienkach môžem o nej iba snívať....
Indická vaječná omeleta
Žĺtka rozšľaháme s cibuľovou šťavou. (Tú získame pretlačením cibule lisom na cesnak. ) Pridáme nasekanú papričku...
Pečené zemiaky
ani neviem, či je to vlastne recept, no u nás toto jedlo bývalo ako sobotňajší...
Čokoládové kolieska
Tento recept je z Nového času pre ženy extra prílohy. Zaujal ma, pretože miesto cukru...
Hubové kyselo s mliekom
Recept pochádza s Krkonôš, robievala ju babka môjho manžela. Ocení sa hlavne v lete, pretože je...
Čučoriedkový mrežovník
Všetky uvedené suroviny , okrem čučoriedkového džemu zmiešajte na cesto a nechajte ho odpočinúť v chlade asi...
Malajská pečeň v čili omáčke
Na oleji postupne opečieme kuraciu pečeň, pridáme nakrájanú cibuľu, papriku, šampiňóny a všetko spolu...
Rýchla brokolicová polievka
Postup úplne prostý, každému zrejme jasný už po prečítaní surovín :) Na masle restujeme cibuľu a pridáme...
Kvietkovaný tvarohovník
Linecke cesto s citronovo-tvarohovou plnkou . Vrch kolacika je zdobeny vykrajovanymi kvietkami z druhej polovice...
Špenátová polievka
Túto polievku som prvýkrát jedla v pôrodnici, keď sa mi narodil môj prvý syn. Pri...
Marinovaný losos s chrenovou omáčkou
Kôpor posekáme najemno. V miske rozmiešame soľ s cukrom. Polovicu kôpru rozložíme na veľký plochý tanier....
Sendviče z vajíčok s lososom
Milovníci sendvičov sa zamilujú do tohto skvelého občerstvenia ozdobeného zelenými listami a ružovým lososom v hlavnej úlohe....
Kuracie prsia s ananásom a kápiou
Recept od priateľovej mamy - je rýchly a ak máte radi kombináciu mäska a ovocia tak vyskúšajte...
Celozrnný kuskus s cviklou a para orechmi
Červené repy zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri teplote 150 °C asi 1, 5 hodiny. Po upečení...
Šampiňóny na francúzsky spôsob
Žampiony na másle zastříknuté bílým vínem. Ideálně s bílým pečivem,
Tuniakové taštičky so špenátom
Špenát uvaríme, scedíme ho a prepasírujeme ho na pyré. Múku vmiešame do mlieka a za...
Smažené papriky
Smažené papriky jsou výborná chuťovka k pivu, vínu nebo jako svačina či večeře s čerstvým pečivem....
Cviklový šalát
Zemiaky uvarené v šupke pretlačíme cez sitko, pridáme nakrájanú vychladnutú uvarenú cviklu, ošúpané a nakrájané...
Krekry z kože a pena z laloka
Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné nečistoty. Nakrájame na menšie kocky a varíme asi hodinu. Scedíme...
Losos podľa Vincenza
Losos, zelenina a zelené pesto (+ príloha podľa vlastného uváženia), záruka rýchleho obeda (alebo večere)....