
Boršč trošku inak
Boršč má nespočetné množstvo variantov a len o tomto jednom jedle by sa dala napísať celá kuchárska kniha....

Sumček na Valentína
Sumček Handlovský je ryba chovaná v rybej farme na bani Handlová. V súčasnej dobe sa začína...

Jahodové cappuccino s avokádovým koktailom s brownies
Avokádo a banán očistíme a dáme do mixéra. Pridáme soľ a mlieko a zmixujeme tak, ...

Mexické kurča
Tento recept mám z - Poradákov - to bola relácia v radiu , už neviem kto...

Zaprávaná polievka z teľacej hrude podľa mňa
Včera som vošla do obchodu s mäsom a neverila som vlastným očiam. V ponuke mali teľacinu a...

Kuracie prsia v pikantnom sirupe
Sladučko-pikantné jedlo... kto má rád kuracinku aj tak trošku na sladko, určite si príde na...

Gaštanová polievka s červenou šošovicou
Viem, že táto polievočka zaváňa skôr jeseňou ako jarou, hlavne kvôli gaštanom. Ja mám...

Sladkokyselý pikantní okurkový salát
Je to velmi osvěžující salát na horké letní dny. Recept jsem si upravila podle původního z...

Mandľovo-kávové cupcakes
Almond-coffee cupcaky, kombinácia chutí nielen pre dospelých. Garantujem Vám, že táto dobrota neprežije do...

Buchtičkový nákyp
Chcela som niečo žemľovkovité, nákypovité, no klasická žemľovka ma omrzela. Inšpirovala som sa týmto...

Králik so žemľovo-gaštanovou knedľou
V hrnci na rozpálenom oleji urestujeme očistenú a na rezance nakrájanú zeleninu spolu s cibuľou a so...

Plnený morčací rezeň s cuketami
Polovicu každého rezňa obložíme šunkou. Rajčiny nakrájame na plátky, rozdelíme ich na šunku a zakryjeme...

Penne na miliónty-prvý spôsob
Cestoviny milujem a tento recept vznikol starou známou improvizáciou, keď sa vám nepodarí pôvodný plán a...

Karamelový puding s amarettovou šľahačkou a piškótami
Môj manžel miluje tieto rýchle mlsnôtky, kt. vznikaju cestou do kuchyne

Mandarínkovo-kivi lekvár s čokoládovým likérom
Mala som také mandarínky, ktoré mali kožu ako hroch. Ťažko sa šúpali a chuť horkastá. Pridala som k nim mäkké kivi a pripravila lekvár....

Škoricovo-čokoládové srdiečka
Pečivo z kysnutého cesta s cejlónskou škoricou a horkou čokoládou.

Šalát z májoviek
Očistené a pokrájané hríby ochutené korením a soľou udusíme na oleji, pokrájame cibuľu, syr a...

Letný šalát so suchým sektom
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

Ježkove oči
Z bagetiek si vydlabeme vnútro a odložíme si ho do misky. Pridáme k tomu nakrájanú šunku, ...

Sushi s avokádom a uhorkou
Tento recept pre vás pripravila Mamachef. Možnosti prípravy sushi je niekoľko. Hosomaki, alebo maki,...

Čarovná slivková delikatesa
Menší pekáč vyložíme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme a uložíme do pekáča tak, aby boli...

Kuracie prsia s hruškou, sušenou šunkou a tymianom
Dnes na mňa nejako doľahla prichádzajúca jeseň a bola som dosť unavená, tak som rozmýšľala nad...

Francúzska šošovica s fazuľou mungo a bulgurom
Niekto sa ma tu už pýtal prečo francúzska a nie klasická hnedá slovenská!? Má to 2 dôvody...