Pečené koleno
Pečené koleno

Zapečené údené bravčové koleno

manekenpix - fotkamanekenpix, 21. septembra 2025
130 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

1-1,5 kg
200 ml
200 ml
5 ČL
4 strúčiky



Postup

  1. 1

    Umyté koleno napevno zabalíme do alobalu. A šup do hrnca s vodou. Varíme tak 2 hodinky.

  2. 2

    Olej, pivo, med, pretlačený cesnak a koreniny spolu zmiešame. Uvarené koleno dáme na pekáč a polejeme voňavou marinádou.

  3. 3

    Pečieme na 170 °C asi tak hodinu. Necháme vychladnúť a môžeme krájať. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

chemik
@evanaaa (22.9.2025 18:43)

No přeci, aby se všechna uzená chuť nevyluhovala. Jistější je pro vaření ve vodě polypropylenový (ten šustivý) sáček s odolností do 110°C.
farbuska
Nastáva čas takýchto jedál a tvoj úvod do sezóny vyzerá skvele! Určite príde aj na tento recept! Vďaka.