Foto: bardy1
Originál pizza cesto spoločne s chutnou náplňou... :-)
porcií
príprava
na 230 °C
Suroviny
260 g |
|
260 g |
|
4 PL |
|
2 čl |
|
1 čl |
|
300 ml |
|
1 ks |
|
Náplň: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
250 g alebo sterilizované |
|
1 ks |
|
Posyp: | |
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto všetky vhodíme do domácej pekárne a zvolíme program "Cesto" (alebo ang. Dough). Samozrejme je možné cesto vymiešať aj ručne. Pekáreň však šetrí čas a námahu. Cesto necháme nakysnúť aspoň 30 min.
-
2
Medzitým ako sa cesto mieša a kysne si nakrájame na kocky šampióny. Ak použijete z konzervy, máte o robotu menej. Chuť čerstvých však je na nezaplatenie. Na panvici rozpálime olej (aj olivový ak chcete) a osmažíme na nej na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané huby, podlejeme cca 0,5 dcl vody a podusíme cca 15-20 min.
-
3
Na náplň cesta použijeme Morca-dellu zn. "Tatrakon" - je chutnejšia a hlavne bez všeliakých "E"čiek ako napr. zn. "Hamé". V miske zmiešame teda morca-dellu s kukuricou z konzervy a pridáme podusené šampióny. Dochutíme ak chcete aj pikantné napr. mletým chilli. Je to len na Vás. Celú zmes poriadne premiešame.
-
4
Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 4 časti a každú časť vyváľkame na tenučké cesto. Čím tenšie, tým lepšie. Ideálny tvar je mierny obdĺžnik. Na cesto dáme pripravenú zmes a posypeme nastrúhaným Niva syrom (alebo akýkoľvek máte radi).
-
5
Cesto zatočíme a následne ostrým nožom nakrájame na cca 2-3 cm široké časti. Tie poukladáme na plech s papierom na pečenie. A dáme piecť do dopredu rozpálenej rúry na teplotu 230°C. Pečieme cca 10-12 min. 2 minútky pred koncom však plech vyberieme sa každý "koláčik" môžeme posypať Niva syrom. Spraví sa chrumkavý vrch a dodá primeranú slanosť.
-
6
Výsledná chuť je skvelá. Ideálne dať na misu a ponúknuť návštevu.
Diskusia k receptu