Pizza slimáky
Pizza slimáky

Pizza slimáčiky

bardy1 - bez fotkybardy1, 31. marca 2013
Pizza slimáčiky
Foto: bardy1

Originál pizza cesto spoločne s chutnou náplňou... :-)

40
porcií
90 minút
príprava
12 minút
na 230 °C

Suroviny

260 g
260 g
4 PL
2 čl
1 čl
300 ml
1 ks
Náplň:
1 ks
1 ks
250 g alebo sterilizované
1 ks
Posyp:
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto všetky vhodíme do domácej pekárne a zvolíme program "Cesto" (alebo ang. Dough). Samozrejme je možné cesto vymiešať aj ručne. Pekáreň však šetrí čas a námahu. Cesto necháme nakysnúť aspoň 30 min.

    Pizza slimáčiky - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým ako sa cesto mieša a kysne si nakrájame na kocky šampióny. Ak použijete z konzervy, máte o robotu menej. Chuť čerstvých však je na nezaplatenie. Na panvici rozpálime olej (aj olivový ak chcete) a osmažíme na nej na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané huby, podlejeme cca 0,5 dcl vody a podusíme cca 15-20 min.

    Pizza slimáčiky - obrázok 2
  3. 3

    Na náplň cesta použijeme Morca-dellu zn. "Tatrakon" - je chutnejšia a hlavne bez všeliakých "E"čiek ako napr. zn. "Hamé". V miske zmiešame teda morca-dellu s kukuricou z konzervy a pridáme podusené šampióny. Dochutíme ak chcete aj pikantné napr. mletým chilli. Je to len na Vás. Celú zmes poriadne premiešame.

    Pizza slimáčiky - obrázok 3
  4. 4

    Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 4 časti a každú časť vyváľkame na tenučké cesto. Čím tenšie, tým lepšie. Ideálny tvar je mierny obdĺžnik. Na cesto dáme pripravenú zmes a posypeme nastrúhaným Niva syrom (alebo akýkoľvek máte radi).

    Pizza slimáčiky - obrázok 4
  5. 5

    Cesto zatočíme a následne ostrým nožom nakrájame na cca 2-3 cm široké časti. Tie poukladáme na plech s papierom na pečenie. A dáme piecť do dopredu rozpálenej rúry na teplotu 230°C. Pečieme cca 10-12 min. 2 minútky pred koncom však plech vyberieme sa každý "koláčik" môžeme posypať Niva syrom. Spraví sa chrumkavý vrch a dodá primeranú slanosť.

    Pizza slimáčiky - obrázok 5
  6. 6

    Výsledná chuť je skvelá. Ideálne dať na misu a ponúknuť návštevu.

    Pizza slimáčiky - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia