Foto: lazypanda
Kedže nám prišiel domov sáčok sušených húb od uja hubára, dostali sme chuť na hubovú polievku. Nemali sme však dostatočné ingrediencie na našu tradičnú Zobraziť celý popisKedže nám prišiel domov sáčok sušených húb od uja hubára, dostali sme chuť na hubovú polievku. Nemali sme však dostatočné ingrediencie na našu tradičnú hubovú polievku, tak začala moja improvizácia. Doma chutilo, snáď bude aj vám chutiť :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme si zemiaky a pokrájame ich na malé kocky, polovičku kalerábu ošupeme a nakrájame na veľké plátky. Sušené huby premyjeme v sitku a dáme ich do misky s vodou. Zemiaky vhodíme do hrnca pridáme dostatočné množstvo vody a zapneme sporák. :) Pridáme kaleráb a šalátové korenie (možno dostať v rakúsku v Hofer-i), vhodíme sitko s kmínom a korením.
- 2
Koštneme zemiaky a keď už sú hotové, hodíme do polievky bujón. Necháme ho rozvariť a medzitým si pripravíme svetlú záprašku z oleja a múky. Záprašku pridáme do polievky a necháme povariť. Ku koncu ešte dosolíme podľa potreby. Podávame dozdobené so šalátovým korením. Dobrú chuť. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu