Čulnot chamin

Adam Czirák
šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline, 16. augusta 2010
Čulnot chamin
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

200 g (predné)
350 g
200 g
120 g
200 g
200 g




Postup

  1. 1

    Polovicu cibule nakrájame nadrobno, urestujeme v hlbokom pekáči a pridáme na kocky nakrájané mäso. Restujeme, pridáme mletú papriku, na plátky pokrájané zemiaky, na kocky pokrájané bataty a namočené krúpy a fazuľu.

  2. 2

    Osolíme, okoreníme, pridáme červenú papriku, podlejeme vodou a necháme zovrieť. Pečieme v rúre 20 minút pri teplote 250 oC, potom zmiernime teplotu na 100 oC a pomaly pečieme minimálne 12 hodín.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Batáty obsahujú veľa vlákniny a patria k najvýživnejším druhom zeleniny. Môžu pomáhať v prevencii rakoviny, degeneratívnych očných chorôb, depresie a srdcových ochorení.

Diskusia k receptu

huck
Určite vyskušam!Velmi zaujimave, zdrave určite chutne papaničko!
i
michsamant
z kuchyne ktorej krajiny pochadza toto jedlo? este som o nom nepocula a vyzera dobre. vsimla som si "zaujimavy" Tag: chlapske dobroty :D
používateľ nemá avatar
dry
dry
Tých 12 hodín pečenia nie je preklep?
evanaaa
No, ak by to malo ozaj toľko hodín trvať, trebalo by to piecť od rána do večera, skôr by to nebolo a to nerátam ten minutý prúd alebo plyn.Trochu drahá papanica.
hannah22
chlapské žrádielko ? a zrejme je to varené v šporáku na tuhé palivo a nie v našich elektrických či plynových rúrach , ale dala by som si povedať ...:))
bozulka
Ja by som to typovala tiež na kratšie,aj keď je to "pomalé pečenie",poznám také hrnce na pomalé varenie,ale toto sa mi nezdá.Mám ešte 2 batáty,musím kúpiť hov.mäso lebo doma nemám.Vyskúšam podľa mňa a uvidím.Len škoda,že keď tie recepty dáva rdakcia tak od tých kuchárov sa odpovede nedočkáme...
dobryhrncekvar
vyzerá to dobre, robievam hovädzie mäso dusené s fazuľkou, ale po toľkých hodinách si myslím, že by fazuľa bola ako tvrdé orechy....a nehovorím o spotrebe elektriky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia