Čulnot chamin
Adam Czirák
šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline, 16. augusta 2010
šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline, 16. augusta 2010

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Polovicu cibule nakrájame nadrobno, urestujeme v hlbokom pekáči a pridáme na kocky nakrájané mäso. Restujeme, pridáme mletú papriku, na plátky pokrájané zemiaky, na kocky pokrájané bataty a namočené krúpy a fazuľu.
- 2
Osolíme, okoreníme, pridáme červenú papriku, podlejeme vodou a necháme zovrieť. Pečieme v rúre 20 minút pri teplote 250 oC, potom zmiernime teplotu na 100 oC a pomaly pečieme minimálne 12 hodín.
- 3
NÁŠ TIP: Batáty obsahujú veľa vlákniny a patria k najvýživnejším druhom zeleniny. Môžu pomáhať v prevencii rakoviny, degeneratívnych očných chorôb, depresie a srdcových ochorení.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
i