Foto: nonna
V záhradke urodené rajčiny, rozrastená mäta, od sesternice takmer prezreté slivky, od výbornej kamarádky Varecháčky ako darček čápátí vo forme polotovaru, tak čo s Zobraziť celý popisV záhradke urodené rajčiny, rozrastená mäta, od sesternice takmer prezreté slivky, od výbornej kamarádky Varecháčky ako darček čápátí vo forme polotovaru, tak čo s tým všetkým? Dá sa rôzne využiť, ale chcela som vymyslieť niečo nové, čo by pasovalo k čápátí, aj keď tento chrumkavý, tenučký, bezkvasný, indický chlieb sa dá chrumkať len tak bez všetkého.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky potrebné suroviny.
-
2
Rajčiny, slivky, mätu umyjeme, slivky zbavíme kôstok a nakrájame na tenšie mesiačiky. Rajčinové mesiačiky, keďže sú veľké, ešte prekrojíme napoly. Mätové lístky otrháme.
-
3
Mätové lístky sparíme krátko asi jednu minútku vo vriacej vode, zlejeme, posekáme.
-
4
Maslo pomaly rozohrejeme a počkáme, kým nezačne trošku karamelizovať, voňať.
- 5
Dáme naň slivky a za miešania dusíme 6 minút. Okoreníme všetkými koreniami, premiešame.
- 6
Pridáme rajčiny s mätou a za miešania dusíme 4 minúty.
- 7
A je TO! HOTOVO!
- 8
PRE ZDRAVIE k šťavnatoosviežujúcemu papaníčku!!!
- 5
Diskusia k receptu