Moja letná večera

matulienkaa - bez fotkymatulienkaa, 24. júna 2014

Mala som chuť na niečo iné a zo zopár receptov som si poskladala ten svoj :)

3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 hrsť
1 hrnček
1 ks




Postup

  1. 1

    Ryžu dáme variť do osolenej vody spolus nakrájanou mrkvou. Zatiaľ si umyjeme a natrháme šalát do misky.

  2. 2

    Pred dovarením ryže do nej pridáme hrášok. Môžete aj skôr, je to na vás ako ho chcete mať uvarený.

  3. 3

    Keď je ryža s mrkvou a hráškom uvarená, premyjeme ju studenou vodou a pridáme k natrhanému šalátu. Premiešame, osolíme a okoreníme podľa chuti. Prajem dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

hubata
.... asi hladná.....
Mne by bolo málo zeleniny, veľa ryže a bez byliniek, trošky korenia a oleja aj plané. Ale každý ako ľúbi.
matulienkaa
@kukulienka71 no ja to tak vždy robím aj s cestovinou :) a hubata mala som veľký šalát čiže je tam premna dosť zeleniny a bylinky si do takéhoto nedávam a olej už vôbec. Páči sa mi tá jednoduchosť ale ako vravíš každý ako ľúbi :)
frona
mne by tiež také chutilo.... mňam
micanela
robievam zo zvyskov ryze a je to chutne a rychle jedlo
urcite sa najde nejaky genius, co ma za to sprdne ale je mi to jedno - jedlo sa u nas nikdy nevyhadzovalo - nie iba kvoli peniazom ale vzdy ma rodicia ucili, ze niekto mal vela roboty kym to dopestoval a to si treba vazit
kukulienka71
to je veľmi ťažké, odhadnúť množstvo navareného jedla, ovplyvňuje to kopa okolností, vždy sú nejaké zvyšky, ktoré sa dajú pekne nakombinovať a spotrebovať, bolo by rúhaním vyhadzovať, tak ako píše @micanela. To by sme museli len od rána do večera jedlá pripravovať, ak by sme jedli len čerstvo pripravené, lebo nie všetko je hotové rýchlo...@matulienkaa , tvoje jedlo sa mi páči, len tú chuť by som nezmývala, cestoviny preplachovať je iné, podľa mňa. Ale to je už detail, každému chutí inak;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia