(Ne)zapekané jablkové pyré so zázvorom fotorecept
Foto: zuzikrish
Táto moja ďalšia improvizácia je super pri bolestiach hrdla alebo aj na prevenciu ;).
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Jablká ošúpeme, očistíme a nakrájame.
-
2
Zoberieme si ďalšiu misku a v nej postrúhame jablká tak, aby vzniklo pyré.
-
3
Pridáme mletý zázvor.
-
4
Pomiešame. Teraz sa dostaneme k tomu, prečo je to práve (ne)zapekané jablkové pyré so zázvorom. Totiž, v tejto fáze to môžeme rozdeliť do pohárov a podávať za studena alebo to môžeme dať na plech a zapiecť.
-
5
Ak sme zvolili druhú alternatívu, pečieme pri 200°C približne 10 minút.
-
6
Potom pyré rozdelíme do pohárov alebo misiek. Po čiastočnom vychladnutí podávame. Výhoda zapečenia je v tom, že pyré je príjemne teplé a zahreje to v hrdle. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu