ďalší recept na Veľkonočné sviatky tento mám od mojej svokry ale plnku robí inakšiu.
Postup
-
1
Nakrájame žemle,pokvapkáme ju mliekom lebo vývarom a necháme rozmočiť.Potom ju pridáme k safaládkam,nakrájaných na kocky.Primiešame nasekané bylinky,rozklepeme vajcia,osolíme a zľahka posypeme mletým čiernym korením a podľa potreby upravíme hustotu strúhankou.Bôčik prerežeme aby vznikla kapsa,posolíme,posypeme rascou a naplníme plnkou.A keď máme poruke čepiec tak bôčik môžeme zabaliť do čepca.Mäso položíme na pekáč,podlejeme alebo ak je bôčik veľmi chudý,dáme podeň trochu rozohriatej bravčovej masti a pečieme 2 hodiny pri 200°C.Počas pečenia prelievame vypečenou šťavou a podlievame horúcou vodou.Bôčik s plnkou podávame buď horúci so zemiakovou kašou a šalátom,alebo studený.
- 2
Plnku na tento recept môžete použiť ľubovolnú alebo podľa fantázie ja som použil plnku ktorú dávame do kurčaťa a svokra zase mleté mäso.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Namiesto safaládok dávam kuracie droby, trocha pečienky a strááášne veľa petržlenovej vňate alebo žihľavy, aby sme vedeli že jar je už tu.
Aj z tohto receptu Peter64 vidno že sa máte so svokrou radi.