Hubová paštéta pod kačacím tukom
Tomáš Sika
šéfkuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum, 3. septembra 2012
šéfkuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum, 3. septembra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájané huby podusíme na masle, spenenej cibuli a cesnaku, pridáme čili, tymian a namočené a zvlášť uvarené sušené huby aj s časťou vody, v ktorej sa varili. Osolíme, okoreníme a podlejeme vínom. Huby začnú púšťať vlastnú vodu, ktorú úplne vydusíme.
- 2
Udusené huby dáme do mixéra a vymixujeme na jemnú penu, pridáme bazalku a na zjemnenie našľahanú šľahacču. Dochutíme a dáme do pohárikov.
- 3
Po vychladnutí zalejeme rozpusteným kačacím tukom, v ktorom sme zohriali tymian a ružové korenie. Odležanie a tuhnutie trvá 24 hodín. Podávame s toastami a cesnakom pečeným v šupke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/hubove-pte/26433-recept.html...