Hubová paštéta pod kačacím tukom

Tomáš Sika
šéfkuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum, 3. septembra 2012
Hubová paštéta pod kačacím tukom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
150 g
25 g
100 g
30 g
5 g, čerstvé
10 g
10 g
40 g
0,1 l
0,1 l
50 g
5 g




Postup

  1. 1

    Nakrájané huby podusíme na masle, spenenej cibuli a cesnaku, pridáme čili, tymian a namočené a zvlášť uvarené sušené huby aj s časťou vody, v ktorej sa varili. Osolíme, okoreníme a podlejeme vínom. Huby začnú púšťať vlastnú vodu, ktorú úplne vydusíme.

  2. 2

    Udusené huby dáme do mixéra a vymixujeme na jemnú penu, pridáme bazalku a na zjemnenie našľahanú šľahacču. Dochutíme a dáme do pohárikov.

  3. 3

    Po vychladnutí zalejeme rozpusteným kačacím tukom, v ktorom sme zohriali tymian a ružové korenie. Odležanie a tuhnutie trvá 24 hodín. Podávame s toastami a cesnakom pečeným v šupke.

Diskusia k receptu

ethanel
no ja neviem:) treba pozriet kedy bol recept pridany ;)
daguska
Hladám nátierky a veru táto sa mi pozdáva tiez.Vyskúsam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia