Foto: kecemis
Inspiracia pochadza z internetu.
porcie
príprava
na 175 °C
Suroviny
4 ks |
|
1 - 2 PL |
|
1 ks |
|
3 - 4 ks |
|
250 g |
|
alebo 500 g |
|
1 ks |
|
1 paprička |
|
2 x 1/4 pohára |
|
2 x 1/8 pohára |
|
2 x 1/8 pohára (strúhaný) |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Pripravil som si suroviny. Pouzil som mrazeny spenat, ale je mozne pouzit aj cerstvy. Zapol som ruru na 175 stupnov.
-
2
Vyrezal som stonky, natrel som klobuky z oboch stran talianskym dresingom a dal do rury na 12 - 15 minut.
-
3
Papriku, jalapeno a stopky z hub som nakrajal na drobno a na rozpalenom oleji som restoval asi 3 - 4 minuty.
-
4
Potom som pridal zamrznuty spenat a miesal, kym sa nedal dobre premiesat s restovanou paprikou.
-
5
Spenatovu zmes som dal von vychladnut a pripravil si zvysok plnky. Rozmixoval som vajce, pretlaceny cesnak, sol a korenie.
-
6
Pridal som parmezan, prvy chedar a mozzarelu, 2 pl struhanky a dobre som premiesal.
-
7
Po 12 minutach som vybral huby, zlial prebytocnu vodu z hub, ktora sa uvolnila pecenim a naplnil spenatovou plnkou, ktoru som rozdelil rovnomerne na vsetky klobuky. Posypal som zvysnou mozzarellou a syrom cheddar, posypal zvyskom struhanky a dal spat do rury priblizne na 10 minut.
-
8
Po desiatych minutach som vytiahol z pece a mozeme ist jest.
Diskusia k receptu