Keď som na TV paprika videla Jamieho prirpravovať túto fantastickú pochúťku, neváhala som ani minútku a pripravila ju aj svojej rodine. Foto sa mi, Zobraziť celý popisKeď som na TV paprika videla Jamieho prirpravovať túto fantastickú pochúťku, neváhala som ani minútku a pripravila ju aj svojej rodine. Foto sa mi, žiaľ, urobiť nepodarilo, keďže tartle tatin sa zjedol celý ešte zahorúca :-)
porcií
príprava
Postup
-
1
Jablká som nakrájala na hrubšie mesiačiky, jadrovníky som odstránila. Na panvici som si z cukru pripravila karamel, pridala som maslo a vanilkový struk (vyškrabala som dreň, ktorú som hodila do karamelu a vhodila som tam aj zvyšok vyškrabaného struku). Do karamelu som pridala jablká a citrón. šťavu a pár minút spolu varila, kým jablká zmäkli a nabrali do seba karamel.
- 2
Celú zmes som preliala do zapekacej misy, prekryla lístkovým cestom a potrela rozšľahaným vajíčkom. Rúru vyhriať na 190 stupňov a piecť.
- 3
Dobru chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@3sandra3 po upečení by sa to malo preklopiť a jablká by mali byť navrchu. keďže sa zjedol celý ešte horúci, tak som to nevyklápala, lebo som sa bála, že sa roztečie. chcela som počkať na to, kým vychladne a potom preklopiť...nevydržal :-)
Skús, oplatí sa to!
ja som kedysi dávno uverjnila tento, podstata je v tých karamelových jablkách, tiež je výborný a rýchlo pripravený