Tarte Tatin

katulik1986 - fotkakatulik1986, 8. januára 2012

Keď som na TV paprika videla Jamieho prirpravovať túto fantastickú pochúťku, neváhala som ani minútku a pripravila ju aj svojej rodine. Foto sa mi, Zobraziť celý popisKeď som na TV paprika videla Jamieho prirpravovať túto fantastickú pochúťku, neváhala som ani minútku a pripravila ju aj svojej rodine. Foto sa mi, žiaľ, urobiť nepodarilo, keďže tartle tatin sa zjedol celý ešte zahorúca :-)

6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

7 ks
2 KL
1 ks
200 g
40 g
  na potretie




Postup

  1. 1

    Jablká som nakrájala na hrubšie mesiačiky, jadrovníky som odstránila. Na panvici som si z cukru pripravila karamel, pridala som maslo a vanilkový struk (vyškrabala som dreň, ktorú som hodila do karamelu a vhodila som tam aj zvyšok vyškrabaného struku). Do karamelu som pridala jablká a citrón. šťavu a pár minút spolu varila, kým jablká zmäkli a nabrali do seba karamel.

  2. 2

    Celú zmes som preliala do zapekacej misy, prekryla lístkovým cestom a potrela rozšľahaným vajíčkom. Rúru vyhriať na 190 stupňov a piecť.

  3. 3

    Dobru chuť :-)

Diskusia k receptu

tinca
pozerala som to, tiež sa mi to páčilo:)
3sandra3
zaujímavé,,, a po upečení je lístkové cesto stále navrchu a karamelové jablká naspodu? Ako sa to krája? Neviem si to predstaviť.
katulik1986
@tinca ak si pamätáte, on tam pridával aj alkohol - jablkové pálené. ja som na to nemala odvahu a ani materiál, ale bol vynikajúci aj bez toho :-)
@3sandra3 po upečení by sa to malo preklopiť a jablká by mali byť navrchu. keďže sa zjedol celý ešte horúci, tak som to nevyklápala, lebo som sa bála, že sa roztečie. chcela som počkať na to, kým vychladne a potom preklopiť...nevydržal :-)
jeka
Minulý týždeň to robil James Martin s hruškami ,tiež sú dobré.
evanaaa
Takúto dobrotku by som si dala ale nemôžem, lebo ten karamel je tam hlavný. Pozerala som aj ostatné tartiny, @Daniela1 , ten tvoj sa mi páči, je trochu iný. A@Katulik1986 , tvoj je jednoduchý tým, že je tam lístkové cesto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia