Tatarčené pirohy
Tieto pirohy pochádzajú zo severovýchodného Slovenska a názov tatarčené dostali podľa slova tatarka, čo je pohánka,...
Coconut cheesecake
Sušienky rozmixujeme na múku a zmiešame s kokos. tukom. Okrúhlu formu vystleme potravinárskou fóliou a cesto natlačíme...
Spagetti à la Oldshatterhand
na oleji poprazime cibulu, pridame nakrajane a umyte bravcove maso, pridame predvarene nakrajane huby, ...
Čokoládový cheesecake
Začneme rozmixovaním Oreo sušienok. Pridáme k nim roztopené maslo a dobre premiešame. Zmes vložíme do...
Zajačik na divoko s polievočkou
Tento recept som začala variť najmä kvôli mojej 9 mesačnej dcérke. Keďže najprv to varím bez...
Hríby s hovädzím mäsom
Preto, ten názov, lebo hríbov je v omáčke veľa, viac, ako mäsa...
Matcha sushi rolády
Predhrejte ruru na 180 stupnov. Vymastite plech maslom, vlozte peciaci papier a tiez ho potrite...
Pudingový pohár
Na spodok pohára dáme pár piškót, na nich položíme puding, na to dáme rozmixovaný banán...
Osviežujúca uhorková bomba
Tento recept na osviežujúci nápoj si rada doprajem nielen v lete, ale každý deň!
Slivkovo-maková špirála
Kedže mi ostalo pár slivák z mrvaničkového koláča a kúsok cesta z neho, ktorý som robila...
Marhuľovo-levanduľový džem
Tento marhuľový džem je perfektne aromatický vďaka troške levandule a príjemne sladký vďaka želírovaciemu cukru so stéviou....
Medová torta bez lepku
Medovníčky sú tradičná vianočná klasika a pravdepodobne nechýbajú na žiadnom štedrovečernom stole. Čo tak ale upiecť si niečo nové, ale zároveň zachovať tradíciu voňavého medového cesta?...
Vajíčko v F1
Tento "výtvor" som odpozerala u kamarátky z knižky Receptíky pre malých kuchárov. Veľmi sa mi zapáčil...
Polievka Panzanella
Pri príprave chutnej a osviežujúcej studenej polievky stačí len zájsť do záhrady alebo na trh pre uhorky...
Koláčik alebo pizza za 10 minút
Veľmi rýchly a chutný koláčik. Môžete ho ozdobiť čímkoľvek. Či už na sladko alebo na...
Prekladaná zeleninka
Dnes bol práve taký deň, keď som mala chuť na niečo zdravé, svieže, letné,...
Karamelové guľky
Stužený tuk pomaly roztopíme na miernom plameni, do roztopeného pridáme uvarené skaramelizované kondenzované mlieko, ktoré...
Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom
Nedeľný obed taký jednoduchý a skvele ochutený karamelizovaným egrešom.
Paradajky na smotane
Toto je jedlo studenej kuchyne. Recept mám od mamy, ktorá pochádza z Poľska a celej...
Toasty so šunkou
Tento recept som si vymyslela sama a používam ho často ako rýchlu večeru, alebo pohostenie, keď dostanem...
Pšenično-ražný chlebík z domáceho kvásku
1x upečený z domáceho kvásku, ktorý mal 5 dní. Vykysnutý v ošatke.
Králik so žemľovo-gaštanovou knedľou
V hrnci na rozpálenom oleji urestujeme očistenú a na rezance nakrájanú zeleninu spolu s cibuľou a so...
Levanduľové crème brûlée
Francúzska kuchyňa ovplyvnila v postoji k vareniu státisíce kuchárov – aj mňa. Vážime si ju preto,...
Tekvicová polievka s ryžou a kuracinou
Tato polievka je dost husta, preto sa moze pouzivat aj ako hlavne jedlo.
Smažené olivy s papričkou v parmazánovém těstíčku
Miluji olivy a smažené se hodí na oslavy k vínu, ale také k večeři s pečivem....
Lahodná bôčiková roláda
Bravčový bôčik zomelieme, dochutíme soľou, vegetou a korením, pridáme nesladené mlieko a všetko dobre...
Zapekaná strukovinová zmes
Tento recept je z Vegetariánskej kuchárky z r. 1990. Jedlo sme jedli v našej...
Slaninkové tvarohové rezance
Rezance: z múky, vajec, vody a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme a nakrájame...