Želé s jablkami a bielym vínom

redakcia - fotkaredakcia, 27. augusta 2009
Želé s jablkami a bielym vínom
Foto: DR. OETKER

Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým ovocím, bez tuku a so želatínou...

20 minút
príprava

Suroviny

2 ks
300 ml
1 balíček
70 g
3-4 ks




Postup

  1. 1

    Jablká olúpeme, nakrájame na malé kúsky a podusíme do mäkka na bielom víne. Víno zlejeme a doplníme do 500 ml vodou. Podusené jablká rozdelíme do misiek alebo formy. Na prípravu želé privedieme zmes vody a vína do varu. Obsah vrecúška spolu s cukrom vsypeme do horúcej vody (vodu už nevaríme) a ručne metličkou veľmi dobre zamiešame.

  2. 2

    Hotové želé nalejeme do misiek alebo formy na jablká a necháme stuhnúť v chladničke minimálne 5 hodín alebo cez noc.

  3. 3

    Náš tip: Do želé sú vhodné menej zrelé jablká s vysokým obsahom pektínu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia