Hovädzie na slaninke s vínom

alex100 - fotkaalex100, 14. októbra 2010
Hovädzie na slaninke s vínom
Foto: alex100

Keďže som tu nič podobné nevidel, tak tento recept sem pridávam. U nás doma je celkom populárny.

8
porcií
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
200 g
2 ks
200 ml
1,5 KL
1/2  KL
250 ml
trochu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny.

    Hovädzie na slaninke s vínom - obrázok 1
  2. 2

    Na rozpálenom oleji osmažíme tenké plátky oravskej slaninky asi 3 minúty, potom dáme nadrobno pokrájanú cibuľku .

    Hovädzie na slaninke s vínom - obrázok 2
  3. 3

    A približne za 5 minút vložíme do hrnca na kocky pokrájané hovädzie mäso, toto posolíme, okoreníme a pridáme trochu čili omáčky. Premiešame, podlejeme vínom a dusíme 1 hodinu / podľa mäsa, aj dlhšie/ , priebežne podľa potreby podlievame.

    Hovädzie na slaninke s vínom - obrázok 3
  4. 4

    Keď je mäso mäkké posypeme mletým bobkovým listom/ nemusí byť robil som to aj bez neho bolo to výborné /, povaríme asi 5 minút a zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali trochu hladkej múky. Podávame s cestovinami alebo zemiakovou kašou. Kto má čo rád.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Tá slaninka s cibuľou vonia až sem a vyzerá to celé výborne.
Aj ja hovorím, že je to dobré, len mi chýba mletá paprika, tú dávam skoro všade, aby jedlo malo peknú farbu, ale aj na chuť.