Foto: alex100
Keďže som tu nič podobné nevidel, tak tento recept sem pridávam. U nás doma je celkom populárny.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny.
-
2
Na rozpálenom oleji osmažíme tenké plátky oravskej slaninky asi 3 minúty, potom dáme nadrobno pokrájanú cibuľku .
-
3
A približne za 5 minút vložíme do hrnca na kocky pokrájané hovädzie mäso, toto posolíme, okoreníme a pridáme trochu čili omáčky. Premiešame, podlejeme vínom a dusíme 1 hodinu / podľa mäsa, aj dlhšie/ , priebežne podľa potreby podlievame.
-
4
Keď je mäso mäkké posypeme mletým bobkovým listom/ nemusí byť robil som to aj bez neho bolo to výborné /, povaríme asi 5 minút a zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali trochu hladkej múky. Podávame s cestovinami alebo zemiakovou kašou. Kto má čo rád.
Diskusia k receptu