Tieto pirohy sú z mojej rodnej obce - Vernár. Sú vynikajúce, vyskúšajte. :)
60 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme zemiaky v osolenej vode, scedíme a popučíme. Pridáme bryndzu, 1 KL sušenej mäty (ak máme čerstvú pridáme viac). Premiešame a necháme vychladnúť.
- 2
Urobíme cesto z múky ( cca 200 g - dávam od oka, presne neviem ), vody a soli. Vyvaľkáme a vykrajujeme okrúhlou formičkou kolieska, ktoré plníme zemiakovo-bryndzovou zmesou. Z koliesok vytvoríme pirohy. Pravé vernárske pirohy sa robia zahýnané - foto dodám neskôr.
- 3
Pirohy varíme v osolenej vode, podávame s oškvarenou slaninkou. Dobrú chuť ! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu