Obložená bageta
Obložená bageta

Cibuľový chlieb s pikantnými mäsovými rezančekmi

Martin Maslančík
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 27. februára 2019
Cibuľový chlieb s pikantnými mäsovými rezančekmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

600 g
100 g
70 g (+ navrch)
10 g
 (zmes)
Cibuľový chlieb:
110 g
320 g
190 ml
1 g
5 g
25 ml
10 g




Postup

  1. 1

    Cibuľový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu a pridáme doň praženú cibuľu. (Základný recept na prípravu chleba nájdete tu: https://varecha.pravda.sk/recepty/kvaskovy-chlieb/73286-recept.html) Chlieb prekladáme každú polhodinu minimálne 5–krát. Pri každom preložení ho polejeme 5 ml oleja tak, aby bol olej dobre zapracovaný do cesta.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme olej, na ktorom opečieme najemno nasekanú cibuľu do sklovita. Potom pridáme na rezančeky nakrájanú bravčovú panenku, osolíme a okoreníme, mäso orestujeme. Pridáme horčicu, horčicové semienka, čili a najemno nastrúhané uhorky. Zmes dôkladne premiešame, dochutíme a odstavíme.

  3. 3

    Chlieb naplníme mäsovou zmesou. Pridáme plátky kyslých uhoriek a čerstvý šalát podľa chuti.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia