Cibuľový chlieb s pikantnými mäsovými rezančekmi
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 27. februára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Suroviny
600 g |
|
100 g |
|
70 g (+ navrch) |
|
10 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(zmes) |
|
Cibuľový chlieb: | |
110 g |
|
320 g |
|
190 ml |
|
1 g |
|
5 g |
|
25 ml |
|
10 g |
|
Postup
-
1
Cibuľový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu a pridáme doň praženú cibuľu. (Základný recept na prípravu chleba nájdete tu: https://varecha.pravda.sk/recepty/kvaskovy-chlieb/73286-recept.html) Chlieb prekladáme každú polhodinu minimálne 5–krát. Pri každom preložení ho polejeme 5 ml oleja tak, aby bol olej dobre zapracovaný do cesta.
- 2
Na panvici rozohrejeme olej, na ktorom opečieme najemno nasekanú cibuľu do sklovita. Potom pridáme na rezančeky nakrájanú bravčovú panenku, osolíme a okoreníme, mäso orestujeme. Pridáme horčicu, horčicové semienka, čili a najemno nastrúhané uhorky. Zmes dôkladne premiešame, dochutíme a odstavíme.
- 3
Chlieb naplníme mäsovou zmesou. Pridáme plátky kyslých uhoriek a čerstvý šalát podľa chuti.
Tiež bageta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu