
Vaječno-šunkový zvitok
Toto robím z vajíčka ktoré mi ostane po obaľovaní rezňov alebo karfiólu a podobne. Mám to v...

Rizoto čo dom dá
Jeden z receptov ktorý vznikol náhodou keď som , , likvidovala" zvyšky v chladničke a špajzi...

Lososová „živánska“
Sme mäsový národ. Na jar však radšej siahnime po ľahších častiach a ľahšej úprave. ...

Cisársky trhanec s dulovým krémom à la František Jozef I.
Vaječné bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtky zmiešame s múkou, mliekom, so soľou a s cukrom podľa...

Uhorková omáčka s chrenom k varenému mäsu
Nápad na túto kombináciu sa zrodil v okamihu, keď som v chladničke objavil zabudnutý „disk“ chrenu....

Domáce bravčové pochutinky so zemiakovými guličkami
Dnes som pripravila recept, ktorý sa veľmi málo robí v našich domácnostiach. Všetky použité suroviny sú...

Bezlepkový slaný koláč s bryndzou a cuketou
Bryndza - náš slovenský poklad - nás nikdy neomrzí, ani v bezlepkovom varení a pečení....

Olivový chlebík so slaninou a syrom
Vo väčšej miske spolu vymiešame víno, olivový olej, vajcia a soľ. V druhej nádobe...

Chrumkavé šišky z odpaľovaného cesta
K týmto výborným šiškám z odpaľovaného cesta sa výborne hodí citrónový krém s kyslou smotanou.

Pangasius plnený špenátom
Špenát sparíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Do špenátu nastrúhame muškát, pretlačíme cesnak, osolíme,...

Smotanové ozdoby
Smotanové ozdoby sú veľmi kreatívnym a zaujímavým nápadom ako oživiť obyčajnú "kávičku".

Makovo-tvarohový koláč
Suseda mi dala tento recept tak som si ho trochu pozmenila podľa seba a tu je výsledok....

Citrónová kôrka do zásoby
Pri (vianocnom) peceni potrebujeme casto postruhanu citronovu korku. Citron mozno nemame vzdy doma. Mozete si...

Zapečený baklažán so syrom a sezamom
Baklažány rozrežeme na polovicu a vydlabeme časť výplne tak, aby v nich vznikli preliačiny. Tie...

Kura v jogurte
Tento rezeň si môžu dopriať aj ľudia ktorý sa musia inak vypražaniu vyhýbať. Mäsko je lahodné...

Pangasius s loveckou salámou a tvarúžkami
Včerejší oběd. Přítel měl pro mne zcela nepochopitelnou kombinaci vařeného hovězího, knedlíku a dýně (Jižní...

Dobošova „placka“
Chcela som urobiť tortu v menšom, ale nakoniec by som to radšej nenazvala tortou...

Peperonata so sušenou šunkou
Guláš, eintopf, minestrone, estofado, güveç... V rôznych končinách sveta radi pripravujú jedlá z jedného hrnca, pekáča či...

Zabudnutý puding
Je to slávny puding, ktorý opäť preslávil Richard Sax. Je to akýsi typ torty...

Polenta cupcakes s krémom z medvedieho cesnaku a parmezánom
Hmmmm... zdravé, zeleninové, polenta, paprika, parmezán a medvedí cesnak. No jednoducho...

Rizoto z kuracieho perkeltu
Ani tak nejde o recept, ako o moju samochválu a aby si moja mamka i babička...

Mäkučké bezlepkové briošky
Naše mäkučké bezlepkové briošky vás ohúria, verte nám. Neskutočne nadýchané a mäkké pečivká bez lepku si môžete upiecť kedykoľvek....

Losos na cibuľovej omáčke
Filet z lososa rozkrájame na väčšie kúsky (3 x 4 cm) a sprudka opečieme na rozpálenej panvici...

Pomarančová kačka
Kačku umyjeme a osušíme. Ak máme drobky, dáme si bokom pečienku a srdce. Odsekneme...

Jahodový džem s vanilkou, Amarettom a balsamicom
Keďže mám jahodové pole rovno "pod nosom" a plné sladučkých jahôd, rozhodla som sa použiť svoju...