Foto: janger
Tato polievka je dost husta, preto sa moze pouzivat aj ako hlavne jedlo.
porcie
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
1 ks |
|
1,5 l |
|
1 PL |
|
1 čl |
|
2 PL (olej) |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
Mäso: | |
5 ks |
|
1,5 čl |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 PL (olej) |
|
Podľa chuti: | |
|
|
|
Postup
-
1
Ocistime a pokrajame zeleninu, jablko. Na oleji poprazime cibulu. Pridame mrkvu (mala som taku poriadne velku, 20 centimetrovu), cesnak, jablko, mensiu tekvicu. Pridame kari korenie, rascu.
-
2
Zalejeme zeleninovym (slepacim) vyvarom, pripadne vodou. Nechame varit, kym zelenina zmakne.
- 3
Uvarime ryzu.
- 4
Na oleji oprazime na kusky pokrajane kuracie maso zo stehien. Posypeme to susenym mletym zazvorom, mletym korenim, solou.
- 5
Zeleninu rozmixujeme ponornym mixerom. Pridame do nej maso.
- 6
Na suchej panvici poopekame tekvicove semienka. Dajte si pozor, lebo mozu strielat :-)...
- 7
Na tanier dame uvarenu ryzu. Zalejeme ju polievkou, posypeme semienkami. Mozeme pridat aj kopcek kyslej smotany, prizdobit petrzleom. Ked nepridate smotanu, ani velmi chybat nebude, lebo polievka ma aj bez nej jemnu chut.
- 8
Ak sa rozhodnete vyskusat, prajem dobru chut.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu