Foto: andul
Keď som bola v Amerike jedla som tam výborný pekanovy koláč. Hľadala som rôzne recepty, ktoré by sa mu aspoň priblížili a tak som Zobraziť celý popisKeď som bola v Amerike jedla som tam výborný pekanovy koláč. Hľadala som rôzne recepty, ktoré by sa mu aspoň priblížili a tak som sa odhodlala urobiť koláčik z corn sirupu, ktorý som si z tade priviezla . Dúfam ze sa bude páčiť/ bude chutiť :)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo si vyberte skôr z chladničky aby zmeklo. Potom ho zmiešame s mukou, cukrom, štipkou soli a asi 5 ČL vody. Cesto môžme dať na hodinku do chladničky ale nemusíme .
-
2
Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske do kruhu. Priemer formy je 29 cm ( je to väčšie ako tortova, takze ak robíte do tortovej musíte kus ubrať na množstve). Okraje zarovnáme tým ze ich zahneme dovnútra . Do cesta spravte nožom malé bodky aby sa cesto nenafukovalo.
-
3
Toto je sirup ktorý som si priviezla :) ale aj tu ich určite predávajú
-
4
Para orechy rozmixujeme v mixery, ale nie na príliš malé kúsky. Maslo roztopíme v mikrovlnke. Všetky prísady na plnku rozmiešame v miske.
-
5
Zmes naleje na cesto a na vrch ešte poukladame vlašské orechy. (Môžu byt aj pekanove orechy ak ich máte doma, ja som ich nemala :P ) . Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180*C. Pecieme približne hodinku. Viac nie
-
6
Takto vyzerá uz upečený koláčik. Pri servírovaní môžte este poliať sirupom alebo medom. Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu