American pie fotorecept

andul - fotkaandul, 1. júna 2014
American pie (fotorecept)
Foto: andul

Keď som bola v Amerike jedla som tam výborný pekanovy koláč. Hľadala som rôzne recepty, ktoré by sa mu aspoň priblížili a tak som Zobraziť celý popisKeď som bola v Amerike jedla som tam výborný pekanovy koláč. Hľadala som rôzne recepty, ktoré by sa mu aspoň priblížili a tak som sa odhodlala urobiť koláčik z corn sirupu, ktorý som si z tade priviezla . Dúfam ze sa bude páčiť/ bude chutiť :)

30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
150 g
1 PL
Plnka:
3 ks
200 ml
3 PL
150 g
50 g
150 g
Na vrch:




Postup

  1. 1

    Maslo si vyberte skôr z chladničky aby zmeklo. Potom ho zmiešame s mukou, cukrom, štipkou soli a asi 5 ČL vody. Cesto môžme dať na hodinku do chladničky ale nemusíme .

    American pie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske do kruhu. Priemer formy je 29 cm ( je to väčšie ako tortova, takze ak robíte do tortovej musíte kus ubrať na množstve). Okraje zarovnáme tým ze ich zahneme dovnútra . Do cesta spravte nožom malé bodky aby sa cesto nenafukovalo.

    American pie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Toto je sirup ktorý som si priviezla :) ale aj tu ich určite predávajú

    American pie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Para orechy rozmixujeme v mixery, ale nie na príliš malé kúsky. Maslo roztopíme v mikrovlnke. Všetky prísady na plnku rozmiešame v miske.

    American pie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmes naleje na cesto a na vrch ešte poukladame vlašské orechy. (Môžu byt aj pekanove orechy ak ich máte doma, ja som ich nemala :P ) . Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180*C. Pecieme približne hodinku. Viac nie

    American pie (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto vyzerá uz upečený koláčik. Pri servírovaní môžte este poliať sirupom alebo medom. Dobrú chuť :)

    American pie (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evanaaa
Tak na takomto by som si s chuťou zamaškrtila, či pekanové, vlašské alebo para orechy, je jedno, hlavne, že je ich veľa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia