Cannelloni so špenátovou plnkou fotorecept
Miroslav Heredoš
šéfkuchár reštaurácie Va Bene v Bratislave, 12. septembra 2013
šéfkuchár reštaurácie Va Bene v Bratislave, 12. septembra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, žĺtkov a oleja vytvoríme husté cesto, ktoré poriadne vymiesime a necháme odpočívať v chladničke. Po hodine vyberieme, rozvaľkáme na tenký plát, nakrájame na väčšie obdĺžniky ako na lazane a krátko obvaríme.- 2
Plnka: Na oleji orestujeme cibuľku a cesnak a zľahka zamiešame špenát. Ochutíme soľou a korením, vmiešame čerstvý tvaroh a necháme chvíľu odstáť.- 3
Obvarené lazane plníme plnkou a zrolujeme. Naskladáme vedľa seba, po povrchu natrieme paradajkový pretlak a mozzarellu natrháme navrch. Zapekáme, kým sa mozzarella nezapečie. Brokolicu orestujeme na oleji s cibuľkou a cesnakom, pridáme čierne olivy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu