Cannelloni so špenátovou plnkou fotorecept

Miroslav Heredoš
šéfkuchár reštaurácie Va Bene v Bratislave, 12. septembra 2013
Cannelloni so špenátovou plnkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
110 g
1 ČL
200 g
250 g
300 g
50 g
100 g
200 g
100 g
30 g




Postup

  1. 1



    Z múky, žĺtkov a oleja vytvoríme husté cesto, ktoré poriadne vymiesime a necháme odpočívať v chladničke. Po hodine vyberieme, rozvaľkáme na tenký plát, nakrájame na väčšie obdĺžniky ako na lazane a krátko obvaríme.

  2. 2



    Plnka: Na oleji orestujeme cibuľku a cesnak a zľahka zamiešame špenát. Ochutíme soľou a korením, vmiešame čerstvý tvaroh a necháme chvíľu odstáť.

  3. 3



    Obvarené lazane plníme plnkou a zrolujeme. Naskladáme vedľa seba, po povrchu natrieme paradajkový pretlak a mozzarellu natrháme navrch. Zapekáme, kým sa mozzarella nezapečie. Brokolicu orestujeme na oleji s cibuľkou a cesnakom, pridáme čierne olivy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia