Grilovaný rib steak so špikom pečeným v kosti
Michal Pažák
executive chef skupiny Al Dente Group (reštaurácie Prešburg, Al Dente a Cantina), 17. júla 2011
executive chef skupiny Al Dente Group (reštaurácie Prešburg, Al Dente a Cantina), 17. júla 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Špikové kosti posolíme, okoreníme a upečieme v rúre. Medzitým očistíme špargľu a odstránime tvrdý spodok. Uvarenú cviklu nakrájame na tenučké plátky.
- 2
Špargľu nakrájame na menšie kusy a spolu s cviklou krátko restujeme na olivovom oleji. Pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu a nakoniec čerstvú bazalku, koriander a sezam.
- 3
Mäso ugrilujeme na medium, vykostíme a nakrájame na tenké plátky. Servírujeme s upečenými špikovými kosťami a šalátom zo špargle a cvikly.
- 4
Náš tip: Na grilovanie môžeme použiť aj iné časti hovädzieho – napríklad sviečkovú či rump steak.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu