Grilovaný rib steak so špikom pečeným v kosti

Michal Pažák
executive chef skupiny Al Dente Group (reštaurácie Prešburg, Al Dente a Cantina), 17. júla 2011
Grilovaný rib steak so špikom pečeným v kosti
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

100 g
100 g, uvarená
15 g




Postup

  1. 1

    Špikové kosti posolíme, okoreníme a upečieme v rúre. Medzitým očistíme špargľu a odstránime tvrdý spodok. Uvarenú cviklu nakrájame na tenučké plátky.

  2. 2

    Špargľu nakrájame na menšie kusy a spolu s cviklou krátko restujeme na olivovom oleji. Pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu a nakoniec čerstvú bazalku, koriander a sezam.

  3. 3

    Mäso ugrilujeme na medium, vykostíme a nakrájame na tenké plátky. Servírujeme s upečenými špikovými kosťami a šalátom zo špargle a cvikly.

  4. 4

    Náš tip: Na grilovanie môžeme použiť aj iné časti hovädzieho – napríklad sviečkovú či rump steak.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia