Falošná tiramissu torta

jamami78 - fotkajamami78, 1. augusta 2011

Tento recept vznikol úpravou klasickej tiramissu torty na lacnejšiu a rýchlejšiu variantu. Moji synovia si ju tak zamilovali, že ju robíme kedykoľvek cez Zobraziť celý popisTento recept vznikol úpravou klasickej tiramissu torty na lacnejšiu a rýchlejšiu variantu. Moji synovia si ju tak zamilovali, že ju robíme kedykoľvek cez týždeň.

12
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

2 balenia
500 g roztierateľný( ja kupujem v kauflande milbu 40%)
400 g
1 ks
4 PL
1 šálka nápoj( alebo melta)
1 KL
 horké na posypanie




Postup

  1. 1

    vymiešame tvaroh spolu so smotanou, vanilkovým a práškovým cukrom

  2. 2

    do vychladnutej melty( ja používam detský nápoj caro) vlejeme lyžičku rumu

  3. 3

    do tortovej formy ukladáme striedavo piškóty namočené v melte a tvarohovú zmes, všetko 3- krát, povrch potrieme tvarohovým krémom a posypeme kakaom

  4. 4

    necháme v chladničke cca 2 hodiny, dlhšie nevydržia deti čakať Ešte používam aj variantu, že namiesto piškót kúpim hotový tmavý viedenský korpus a použijem len 750 g tvarohu, bez smotany. Prajem dobrú chuť

Diskusia k receptu

renama
tak toto vyskúšam, aj my máme takéto rýchle koláčiky radi a keď je tam tvaroh.............mňam
katkaszaboova
domci4, ak nemáš rada tvaroh, jednoducho namiesto neho daj ďalšiu porciu kyslej smotany. Včera som takú tortu urobila, tiež najradšej používam smotanu z kauflandu 400ml-vú, 2 kelímky som zmiešala s vanilkovým cukrom (podľa chuti) a navrstvila na piškóty.
Táto tvarohová tiež musí byť dobrá!
evanaaa
Robila som takéto tvarohovo-smotanové tiramisu, len ten tvaroh som kupovala v Lídli, tam sú tiež dobré a lacné, napríklad polkilový vo vedierku je jemný a krémový na takéto účely.
evicka63
aj aj som v sobotu robila "tiramisu po česky" a tam dávam pomazánkové maslo neochutené a šľahačku a je to fajnôtka akurát ju návšteva dojedla
reiko
Podobné robievam aj ja, môj syn mal mononukleózu a drží beztukovú diétu, stále je hladný a tak robím tento dezert aj 3krát do týždňa len s nízkotučným tvarohom, jogurtom (namiesto smotany) a posypem škoricovým cukrom.
Veľmi si ho obľúbil aj keď predtým tvarohové nič nechcel.
mukates
už sa nám chladí v chladničke slinky sa mi zbiehaju mnam dík za recept
svetlana9
tak toto je ona - takúto presne robím, len piškótky namáčam do klasickej - tureckej kávy, do ktorej pridám mandľový likér - amareto - vtedy je taká inak voňavá ako od rumu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia