Foto: stacy77777
Tak som rozmýšľala,čo dnes upiecť,či vyskúšať nový recept,či dajakú klasiku. Nakoniec vznikol zákusok,po ktorom by ste si asi nemali sadnúť za volant a abstinenta Zobraziť celý popisTak som rozmýšľala,čo dnes upiecť,či vyskúšať nový recept,či dajakú klasiku. Nakoniec vznikol zákusok,po ktorom by ste si asi nemali sadnúť za volant a abstinenta ,ako som ja, by asi dva kúsky zložili.....:-)
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
120 g |
|
120 g |
|
3 ks |
|
3 lyžice (vlažná) |
|
1 ks |
|
0,5 ks |
|
Na poliatie cesta: | |
1 dcl (uvarená, vychladená) |
|
1 dcl (rum) |
|
0,5 dcl |
|
2 lyžičky |
|
Plnka: | |
150 g |
|
150 g |
|
500 g |
|
0,25 dcl |
|
0,5 dcl |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkou, pridáme vodu, múku s práškom do pečiva a sneh s bielkov.Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme na 170 stupňoch cca 20minút. Použila som formu s priemerom 24cm.
-
2
Medzitým si uvaríme kávu Velvet, alebo inú instantnú, necháme vychladiť,pridáme um a whisky. V tomto náleve rozmiešame práškové kakao a polejeme cesto.
- 3
Vymiešame si práškový cukor s maslom,pridáme tvaroh,um a whisky. Natrieme na cesto a posypeme kakaovým práškom.
- 4
Dáme do chladničky vychladiť aspoň na 2 hodinky. Prajem dobrú chuť.....
- 3
ukladám si ...a možno aj vyskúšam ... len whisky musím kúpiť ...
Tvoj zákusok je úžasný.