Koláčiky Amandus
doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 30. decembra 2021
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 30. decembra 2021
Foto: archív Miloša Mikuša
35-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
V kuchynskom robote zmiešame žĺtky so všetkými surovinami, okrem prášku do pečiva. Necháme postáť asi 15 minút.
- 2
Zatiaľ z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Ručne ho vmiešame spolu s práškom do pečiva do cesta, ktoré potom nalejeme na plech asi do hrúbky 1–1,5 cm.
- 3
Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C, stiahneme teplotu na 180 °C C a pečieme asi 35–40 minút, kým nie je cesto vnútri prepečené a zvrchu trochu chrumkavé. Vyberieme a necháme vychladnúť. Koláč nakrájame na malé kocky a zdobíme podľa vlastnej fantázie.
- 4
TIP: Skúsil som tri varianty zdobenia, z ktorých si každý našiel svojich priaznivcov - arašidové maslo a mliečna čokoláda, malinový džem a banán, tvarohový vanilkový krém a jahoda.
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu