Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Koláčiky Amandus

doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 30. decembra 2021
Koláčiky Amandus
Foto: archív Miloša Mikuša
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
200 g
50 g mleté
5 ks
500 ml
2 bal.
2 PL
z 1/2 biocitróna (nastrúhaná)
1 bal.
štipka




Postup

  1. 1

    V kuchynskom robote zmiešame žĺtky so všetkými surovinami, okrem prášku do pečiva. Necháme postáť asi 15 minút.

  2. 2

    Zatiaľ z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Ručne ho vmiešame spolu s práškom do pečiva do cesta, ktoré potom nalejeme na plech asi do hrúbky 1–1,5 cm.

  3. 3

    Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C, stiahneme teplotu na 180 °C C a pečieme asi 35–40 minút, kým nie je cesto vnútri prepečené a zvrchu trochu chrumkavé. Vyberieme a necháme vychladnúť. Koláč nakrájame na malé kocky a zdobíme podľa vlastnej fantázie.

  4. 4

    TIP: Skúsil som tri varianty zdobenia, z ktorých si každý našiel svojich priaznivcov - arašidové maslo a mliečna čokoláda, malinový džem a banán, tvarohový vanilkový krém a jahoda.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia