Mrkvová polievka s medom a ricottou
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 16. februára 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na hrubšie kolieska. V kastróle zohrejeme maslo, pridáme cibuľu a opražíme dozlatista. Pridáme mrkvu a ďalej pražíme asi 2 minúty. Zalejeme pripraveným teplým vývarom a privedieme do varu. Znížime teplotu a varíme asi 20 minút. Hotovú polievku rozmixujeme, precedíme cez cedidlo a dochutíme medom, soľou, korením a zjemníme maslom. Podávame s domácou ricottou.
- 2
Domáca ricotta: Mlieko, smotanu a soľ zahrievame za stáleho miešania až do bodu varu. Pridáme citrónovú šťavu, teplotu znížime a miešame ešte 2 minúty. Odstavíme a necháme stáť 5 minút. Cedidlo vyložíme obrúskom. Zmes vylejeme do cedidla a necháme pri izbovej teplote hodinu odkvapkať. Odkvapkanú srvátku vylejeme a ricottu zo sita dáme do plastovej škatuľky, uzavrieme a dáme do chladničky. Z uvedeného množstva vznikne 400 g ricotty, ktorá vydrží 5 dní.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu