Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža

pacun110 - fotkapacun110, 19. júna 2011
Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža
Foto: pacun110

Keď sa pečie kurča, tak sa to plní hocičím – fantázii sa medze nekladú! Ale obložiť syrokrém kurčaťom – tak to napadne nie hocikoho! No – a mňa to napadlo!!! Je to sranda, lebo je to, vlastne Syrová nátierka obalená kurčaťom. Je to rafinované, chutné a hodné mňa a mojej fantázii. A keď sa to ešte servíruje s hubovou ryžou....

Suroviny

1 ks
2 ks
60 gr
2 strúčiky
  podľa ľubovôle
1 ks
2 ks
1/3
2/3

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tu som si kúpil to, čo som nemal doma – kura, syrokrém a tak a ostatné, čo som doma mal, som si nekúpil...

    Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža  - obrázok 1
  2. 2

    Maslo, syrokrém a posekané bylinky s cesnakom som premiešal – vlastne som spravil jednoduchú syrovú nátierku. Kurča som umyl, opláchol a vyutieral do sucha.

    Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža  - obrázok 2
  3. 3

    Rúru, ergo trúbu som si nastavil na 180°C , čo je 356 °F.

    Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža  - obrázok 3
  4. 4

    Syrovú nátierku som „obkľúčil“ kurčaťom...

    Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža  - obrázok 4
  5. 5

    ...a na dno Jánskej misy som si nalial primerané množstvo oleja!

    Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža  - obrázok 5
  6. 6

    Nátierku som tam vložil, mäso posolil, okorenil, posypal rascou, podlial vodou a pozakrýval kožkami zo slaniny.

    Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža  - obrázok 6
  7. 7

    A všetko toto som vložil do dobre vyhriatej rúry a prikryté piekol cca 45 minút.

    Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža  - obrázok 7
  8. 8

    Jednu očistenú strednú cibuľu som si nakrájal na úplne drobné kúsočky...

    Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža  - obrázok 8
  9. 9

    Dal pražiť na olej a 2 šampiňóny som si tiež nakrájal na drobnúčko...

    Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža  - obrázok 9
  10. 10

    Keď sa mi to, osolené a okorenené, poriadne opražilo a zmäklo, tak som tam pridal 1/3 z celkového množstva ryže a čiže ryžu. Mierne som to opražil a zalial dvomi tretinami z celkového množstva ryže, čiže vodu.

    Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža  - obrázok 10
  11. 11

    Pomaly som to uviedol do varu, trošku povaril a keď to bolo akurát povarené, tak som to v príhodnej chvíli odstavil a nechal, pod pokrievkou, dôjsť.

    Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža  - obrázok 11
  12. 12

    Po 45 –tich minútach kontrola syrovej nátierky a kurčaťa – ešte je to málo, minimálne pol hodinky tomu ešte treba...Ale už odokryté!!!

    Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža  - obrázok 12
  13. 13

    Presne tak! Pol hodinka a mäsko je krásne pripečené, nátierka vplyvom tepla vytiekla a spolu s vodou a vyškvarenou masťou z kožiek sa pretavila do úplne fantastickej, jedinečnej a chuťovo neprekonateľnej omáčky!!! Ryža má vplyvom šampiňónov, krásnu kresbu a výbornú chuť! Tak, teda – dobrú chuť!!!

    Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža  - obrázok 13

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Fajnové, vonia to až sem. Ale stále sa Ti tam niečo moce v tom košíčku.
Tiež cítim tú vôňu. To je asi pre nás hlavolam /to v tom košíčku/.
V košíčku je mačka. Teda neje, ale chrápe. :-)