Pohánkový šalát
Pohánkový šalát

Pohánkový šalát s pečeným kozím syrom na mede

Richard Noskovič
šéfkuchár Residence Hotel & Club v Donovaloch, 30. októbra 2021
Pohánkový šalát s pečeným kozím syrom na mede
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

200 g
1 ks upečená
200 g
2 ks
1 ks
50 g
50 g
400 g
Dresing:
150 ml
50 ml
200 ml
200 g




Postup

  1. 1

    Pohánku namočíme do vody na 2 hodiny, potom scedíme a necháme v sitku odkvapkať. Citrónovú šťavu, prosecco a cukor rozmiešame, cviklu nastrúhame nahrubo a pridáme do dresingu aj s pohánkou. Všetko spolu minútu povaríme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Šalát dobre umyjeme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať a natrháme na menšie kúsky. Pridáme rukolu, pohánku s cviklou a premiešame. Nakoniec pridáme nakrájané hrušky, brusnice a mandľové lupienky.

  3. 3

    Kozí syr nakrájame na 4 rovnaké časti, potrieme medom a opečieme na miernom ohni dozlatista.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia