Pohánkový šalát s pečeným kozím syrom na mede
Richard Noskovič
šéfkuchár Residence Hotel & Club v Donovaloch, 30. októbra 2021
šéfkuchár Residence Hotel & Club v Donovaloch, 30. októbra 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Pohánku namočíme do vody na 2 hodiny, potom scedíme a necháme v sitku odkvapkať. Citrónovú šťavu, prosecco a cukor rozmiešame, cviklu nastrúhame nahrubo a pridáme do dresingu aj s pohánkou. Všetko spolu minútu povaríme a necháme vychladnúť.
- 2
Šalát dobre umyjeme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať a natrháme na menšie kúsky. Pridáme rukolu, pohánku s cviklou a premiešame. Nakoniec pridáme nakrájané hrušky, brusnice a mandľové lupienky.
- 3
Kozí syr nakrájame na 4 rovnaké časti, potrieme medom a opečieme na miernom ohni dozlatista.
Tiež pohánkový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu