Pohánkový šalát s pečeným kozím syrom na mede
			   Richard Noskovič
šéfkuchár Residence Hotel & Club v Donovaloch, 30. októbra 2021
		   
		   šéfkuchár Residence Hotel & Club v Donovaloch, 30. októbra 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
- 
                                                    1
                                                    Pohánku namočíme do vody na 2 hodiny, potom scedíme a necháme v sitku odkvapkať. Citrónovú šťavu, prosecco a cukor rozmiešame, cviklu nastrúhame nahrubo a pridáme do dresingu aj s pohánkou. Všetko spolu minútu povaríme a necháme vychladnúť. 
- 2
Šalát dobre umyjeme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať a natrháme na menšie kúsky. Pridáme rukolu, pohánku s cviklou a premiešame. Nakoniec pridáme nakrájané hrušky, brusnice a mandľové lupienky. 
- 3
Kozí syr nakrájame na 4 rovnaké časti, potrieme medom a opečieme na miernom ohni dozlatista. Tiež pohánkový šalát:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu