Tortička z mascarpone s višňami a sirupom
Juraj Hruška
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 2. septembra 2010
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 2. septembra 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Mascarpone ochutíme časťou kryštálového cukru a všetkým vanilkovým cukrom dobre premiešame, aby sa cukor rozpustil. Dáme do formy a necháme stuhnúť v chladničke. Z červeného vína, zvyšného cukru a badiánu uvaríme sirup, do ktorého vložíme vykôstkované višne a necháme voľne vychladnúť.
- 2
Potom ešte chladíme v chladničke. Čokoládu rozpustíme, zriedime maslom a necháme vychladnúť tak, aby sa dali tvarovať halušky.
- 3
Pri podávaní prekladáme čokoládové halušky višňami, doplníme čokoládovou guľou a prelejeme mätovým sirupom. Pripravíme ho z mäty a glukózového sirupu, a to tak, že do zohriateho sirupu pridáme silný odvar z mäty, precedený cez gázu, a necháme vychladiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu