Údená rolka v chlebovom kabáte
Rastislav Bekeš
šéfkuchár penziónu Harmónia v Modre, 31. marca 2013
šéfkuchár penziónu Harmónia v Modre, 31. marca 2013
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1-1,5 kg |
|
2 ks |
|
3 ks guličiek |
|
3 ks guličiek |
|
100 g |
|
100 g |
|
Cesto na zemiakový chlieb: | |
500 g |
|
1/2 ks kocky |
|
2 ks uvarené v šupke |
|
50 ml |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
200-300 ml |
|
Postup
-
1
Šunku s korením uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť.
- 2
Preosiatu múku zmiešame s nastrúhanými uvarenými zemiakmi, pridáme kvások, soľ, 150 ml vody a vypracujeme hladké cesto. Zvyšok vody pridávame podľa potreby. Cesto miesime dovtedy, kým sa neodlepuje od misy. Po vypracovaní ho necháme ešte kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.
- 3
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na 2 cm hrúbku, do stredu vložíme šunku a zabalíme ju. Necháme kysnúť 15–20 minút. Dáme na papier na pečenie, potrieme vodou a pečieme 30 minút na 180°C. Podávame s chrenom a cviklou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu